Σάββατο 16 Ιούλη 2022 - Κυριακή 17 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχίζει η κυβέρνηση την κοροϊδία με τα «Pass»

ΚΚΕ: Η πραγματική «αποκατάσταση της αδικίας» βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής

Συνεχίζει η κυβέρνηση την κοροϊδία με το «Power Pass», ενώ οι τιμές της Ενέργειας εκτοξεύονται, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης» και της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης με δήλωσή του την Παρασκευή μίλησε με θράσος για «ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά» και ότι αυτή η διανομή μικροποσών σε «συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν», τάχα «μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια».

Βέβαια, αναγνωρίζοντας εμμέσως και ο ίδιος ότι αυτή η ενίσχυση έχει ήδη σαρωθεί από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, και επιδιώκοντας να πάνε στον «πάτο» οι απαιτήσεις του λαού, είπε ότι θα ήθελε αυτό το «ανάχωμα» «μεγαλύτερο», αλλά «πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών», προσθέτοντας ότι «ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση. Μπορεί μόνο να την περιορίζει». Επισήμανση που σημαίνει μόνο τα χειρότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι από Αύγουστο έρχονται και νέες αυξήσεις, τις οποίες καλούν τον λαό να τις χρεωθεί στο ακέραιο.

Αλλωστε, καλώντας ουσιαστικά τα λαϊκά στρώματα να συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, μπρος στους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, επέμεινε ότι «τα περιθώρια έχουν και όρια», ενώ «η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες».

Μετά την κοροϊδία του «Power Pass», η ακόμα μεγαλύτερη κοροϊδία Μητσοτάκη

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το «Power Pass», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Μετά την κοροϊδία του "Power Pass", με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή - ακόμη μεγαλύτερη - κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για "ανακούφιση" και "αποκατάσταση αδικίας". Η εκτίναξη της ενεργειακής ακρίβειας, που ο κύριος Μητσοτάκης την εμφανίζει σαν να είναι περίπου "φυσικό φαινόμενο", δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης" και των υπέρογκων φόρων, στην οποία "διακρίθηκαν" όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γι' αυτό και η πραγματική "αποκατάσταση της αδικίας" βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ