Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από σήμερα χιλιάδες νέοι στις Νηές Μαγνησίας

Το Σάββατο 9 Ιούλη στην παραλία του Βόλου η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και χαιρετισμούς από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τους ΓΓ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας

Από κάθε γωνιά της χώρας αναχωρούν σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, για να συναντηθούν στις Νηές της Μαγνησίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!» είναι το σύνθημα της φετινής κατασκήνωσης, που γίνεται για μια ακόμα φορά στην περιοχή της Θεσσαλίας. Μια περιοχή που βρίσκεται στο «κάδρο» της πολεμικής εμπλοκής, με σημαντικές υποδομές και προσωπικό να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης: Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία, Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία και Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Από τις Νηές Μαγνησίας, λοιπόν, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από τις Κομμουνιστικές Νεολαίες, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Θα διαδηλώσουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, τους οποίους στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού «τόξου» για το συμφέρον της ελληνικής αστικής τάξης.


Είναι όλο και πιο κρίσιμο η νεολαία και ο λαός να παλέψουν ενάντια στο σύστημα που τους καταδικάζει διαρκώς στην εξαθλίωση και τους εκθέτει σε πολύ μεγάλους κινδύνους οι οποίοι αφορούν τους πολέμους που ποτέ δεν σταμάτησαν, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Θεσσαλίας.

Αναφέρθηκε στην πορεία του θεσμού των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων και Κατασκηνώσεων, σε σχέση με τις εξελίξεις τις δεκαετίες αυτές μέχρι σήμερα, που βρισκόμαστε σε μία φάση με έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο πιο γενικευμένο να διεξάγεται κοντά στην περιοχή μας, στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, αλλά και με όλο το εύφλεκτο έδαφος που είχε διαμορφωθεί από την πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οπως σημείωσε, με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ ρίχνεται κι άλλο «λάδι στη φωτιά». Το ΚΚΕ, τόνισε, έχει τοποθετηθεί με μεγάλη ευθύνη προς τον ελληνικό λαό και το διεθνές κίνημα - όσο μπορεί να φτάνει η φωνή του - για τις επικίνδυνες εξελίξεις και για το ότι βαδίζουμε, δυστυχώς, προς μια γενίκευση αυτής της κατάστασης.

Συνεχίζοντας ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε ότι στη Θεσσαλία έχουν γίνει τα περισσότερα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ, καθώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στους οποίους οι κυβερνήσεις έχουν δώσει «γη και νερό».

Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη σημασία τού ότι στη συγκέντρωση του Σαββάτου στον Βόλο θα υπάρχει αντιπροσωπεία με τους Γενικούς Γραμματείς του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, οι οποίοι μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσουν για την ανάγκη της κοινής πάλης των λαών, και στην κατασκήνωση συμμετέχει αντιπροσωπεία 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από άλλες χώρες.

Στην «κόκκινη κατασκήνωση»


Στο μεταξύ, η «κόκκινη κατασκήνωση» που έχει στηθεί, με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες νεολαίους - αλλά και μεγαλύτερους - που θα φτάσουν εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να συνδυάσουν το ιδιαίτερα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα με πολλές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Ο χώρος έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί. Καθαρίστηκε, επιδιορθώθηκαν χαλασμένες υποδομές, τοποθετήθηκαν οι σκιάσεις στους χώρους των κατασκηνωτών, στήθηκαν και οι σκηνές όπου θα μείνουν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου».

Στον χώρο της κατασκήνωσης λειτουργούν μπαρ που προμηθεύουν τους κατασκηνωτές με τα απαραίτητα, υπάρχει η εξέδρα που φιλοξενεί τις συζητήσεις και τις συναυλίες, ενώ λειτουργούν έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους και τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής, καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Λειτουργεί επίσης πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο 24ωρης λειτουργίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και το Γενικό Ιατρείο Σούρπης, και το οποίο στελεχώνεται με γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, παθολόγους, αναισθησιολόγους, χειρουργούς, γιατρούς επειγόντων και άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την προστασία της υγείας των κατασκηνωτών.

Επίσκεψη στο Τρίκερι


Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο ομάδες κατασκηνωτών θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί Τρίκερι και να γνωρίσουν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας της ταξικής πάλης στη χώρα μας: Αυτή που έγραψαν με τη στάση τους και το αίμα τους οι εξόριστοι αγωνιστές και αγωνίστριες του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ. Το Τρίκερι από το 1947 έως το 1953 υπήρξε τόπος εξορίας όπου εκτοπίστηκαν κυρίως γυναίκες: Κομμουνίστριες και άλλες αγωνίστριες, μανάδες, αδερφές και σύζυγοι κομμουνιστών, γυναίκες από οικογένειες ανταρτών.

Στο νησάκι αυτό θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , ενώ οι επισκέπτες θα δουν από κοντά την έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τη ζωή των εξόριστων, καθώς και το μνημείο που στήθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ το 2016. Σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό που ετοίμασε το ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ