Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Ιούλη 2022 - αριθ. φύλλου: 14040

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ
Σήμερα η τετραμερής συνάντηση των ΚK Ελλάδας, Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας

Με εισηγητική ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα | Θέμα της συνάντησης: «Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό»


ΣΕΛ.  3

Κόστος - χρυσάφι για μια βουτιά στις παραλίες της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Ενας στους δύο δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει φέτος ούτε μία μέρα διακοπές, αλλά θα ...τσουρουφλιστεί αν επιχειρήσει να κάνει ένα μπάνιο σε οργανωμένη πλαζ της Αττικής | Η επιχειρηματική εκμετάλλευση των παραλιών στην πολυδιαφημισμένη «Ριβιέρα» έρχεται να πλαισιώσει το τουριστικό προϊόν, που δεν χωράει βέβαια τον λαό και τις ανάγκες του | Κάλεσμα πάλης από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ για παραλίες ελεύθερες, ανοιχτές, με δωρεάν υποδομές


ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μήνυμα της νεολαίας από τις Νηές!

«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!». Με αυτό το σύνθημα από χτες και μέχρι την Κυριακή, η καρδιά της νεολαίας χτυπάει στις Νηές της Μαγνησίας, όπου για 31η χρονιά πραγματοποιείται η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Χιλιάδες νέοι και νέες στέλνουν μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για το συμφέρον της αστικής τάξης.

Ενάντια στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κλιμακώνεται, με ορατό τον κίνδυνο να γενικευτεί, ακόμα περισσότερο μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις - φωτιά της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στέλνουν μήνυμα να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' όλη την Ελλάδα, καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή στρατιωτικό υλικό εκτός συνόρων.

Οχι τυχαία, το μήνυμα αυτό εκπέμπεται από τη Θεσσαλία. Μια περιοχή που όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τη συμβολή και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, έχουν μετατρέψει σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό προγεφύρωμα.

Με πυξίδα και την πρόσφατη Συμφωνία για τις βάσεις, στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός των ΗΠΑ είναι μόνιμα εγκατεστημένα στη Μαγνησία, στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Από το Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν με την έναρξη του πολέμου επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών για τις χώρες της Ανατ. Ευρώπης, δίπλα στην πρώτη γραμμή.

Στη Λάρισα προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με επίκεντρο την 110η Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Οπως τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά «Global Hawk» και τα «F-35», με ακτίνα δράσης από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα ως και τη Μέση Ανατολή.

Ολες αυτές οι υποδομές, μαζί με τη βάση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ιπτάμενα ραντάρ στο Ακτιο και άλλες εγκαταστάσεις, συνενώνονται με αντίστοιχες ΝΑΤΟικές υποδομές της περιοχής και συγκροτούν μια ετοιμοπόλεμη φονική μηχανή.

Από εκεί, λοιπόν, από μια περιοχή που είναι στο «κάδρο» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, χιλιάδες νέοι στέλνουν μήνυμα πως δεν καταπίνουν το παραμύθι της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας», που εξασφαλίζουν τάχα η παρουσία των ΝΑΤΟικών και η εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια.

Με τη συμμετοχή των τριών Γενικών Γραμματέων από τα Κομμουνιστικά Κόμματα Εργαζομένων Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας, αλλά και αντιπροσωπειών από 8 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης, η Κατασκήνωση της ΚΝΕ στέλνει ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών, ενάντια στο σάπιο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς.

Στέλνει μήνυμα πως χιλιάδες νέοι και νέες εμπνέονται και διδάσκονται από τις λαμπρές σελίδες της ηρωικής Ιστορίας της ταξικής πάλης που γράφτηκαν στο Τρίκερι. Γιατί εκεί ήταν και είναι πάντα για τον λαό η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Στην «όχθη» του ανυποχώρητου αγώνα για τα δικά του συμφέροντα και όχι στην όχθη των εκμεταλλευτών.

Στέλνει μήνυμα πως ο λαός, η νεολαία έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη δύναμη να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις: Δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά. Ανοίγοντας με τον αγώνα τους τον δρόμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της φιλίας με τους γείτονες λαούς. Τον δρόμο του σοσιαλισμού!


31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Ζωντάνεψαν» οι Νηές με τις πρώτες μαζικές αφίξεις

Σήμερα καταφτάνει ο κύριος όγκος των κατασκηνωτών από όλη τη χώρα | Αύριο Σάββατο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου


ΣΕΛ.  12   -   13


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνη εξέλιξη το «πράσινο φως» σε στρατιωτικούς να ανοίγουν πυρ εκτός στρατοπέδων

ΣΕΛ.  3
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Ξεσηκωμός! Το κλείσιμο και οι απολύσεις δεν θα περάσουν

ΣΕΛ.  10
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Οι εισαγωγές χτυπούν καμπανάκι αλλά «δεν βλέπει πίεση» στο σύστημα Υγείας

ΣΕΛ.  17
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ
«Επίσημα εγκαίνια» της λειτουργίας των ΑΕΙ ως «εμπορικών κέντρων»

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Λαγός» για νέους περιορισμούς στις διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ