ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
Σελ. /24
31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Ζωντάνεψαν» οι Νηές με χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα

Το Σάββατο 9 Ιούλη στην παραλία του Βόλου η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και χαιρετισμούς από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τους ΓΓ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας

...στήνοντας μια ολόκληρη «πολιτεία» στις Νηές
...στήνοντας μια ολόκληρη «πολιτεία» στις Νηές
Με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η ιστορία!», η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι από χτες γεγονός στις Νηές Μαγνησίας.

Σε απόσταση αναπνοής από τις βάσεις που έχουν σπείρει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, χιλιάδες νέες και νέοι στέλνουν το μήνυμα ενάντια στην κλιμάκωση της πολεμικής εμπλοκής της χώρας, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού «τόξου» για το συμφέρον της ελληνικής αστικής τάξης, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στόχο και μαγνήτη μεγάλων κινδύνων για τον λαό και τη νεολαία.

Στέλνουν ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν, ότι υπάρχει διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο σοσιαλισμός. Μάλιστα αυτό το μήνυμα θα σταλεί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς στη φετινή Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, το Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία, την Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία, την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, τη Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Από το μεσημέρι έφταναν οι ομάδες των κατασκηνωτών...
Από το μεσημέρι έφταναν οι ομάδες των κατασκηνωτών...
Αυτό το μήνυμα θα σταλεί εξάλλου και στην κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων, αύριο Σάββατο, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου στις 7 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Μια όμορφα οργανωμένη νεανική κατασκήνωση

Εδώ και μια βδομάδα δεκάδες σύντροφοι από τις Οργανώσεις της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής δούλεψαν συλλογικά, κοπιαστικά και με σχέδιο ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος της κατασκήνωσης και οι χιλιάδες νέες και νέοι που ήδη βρίσκονται εκεί, μαζί με το ιδιαίτερα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, να ζήσουν και πολλές στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Χτες μαζί με την Οργάνωση Θεσσαλίας έφτασαν νωρίς το απόγευμα και Οργανώσεις από την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία, ενώ σήμερα αναμένεται ο κύριος όγκος των διαδηλωτών από την υπόλοιπη χώρα.

Μετά την εγκατάσταση των κατασκηνωτών στα προκαθορισμένα και οργανωμένα τμήματα της κατασκήνωσης, οι περισσότεροι απ' αυτούς απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν στους χώρους της κατασκήνωσης: Στην έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους και τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής, στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και, φυσικά, στην ταβέρνα και στο μπαρ.

Στιγμές χαλάρωσης στην παραλία...
Στιγμές χαλάρωσης στην παραλία...
Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας υπενθυμίζονται στους κατασκηνωτές τα μέτρα υγειονομικής φροντίδας, ο χώρος «σαρώνεται» διαρκώς από συνεργεία καθαριότητας, ενώ υπάρχει μέριμνα και για την πυρασφάλεια.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» μέσα από τον αθλητισμό, και σε κλίμα άμιλλας και υψηλού συναγωνισμού να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στα τουρνουά μπιτς βόλεϊ και old school ποδοσφαίρου 7x7, όπου συμμετέχουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στον χώρο της κατασκήνωσης.

Επίσκεψη στο Τρίκερι

Σήμερα και αύριο ομάδες κατασκηνωτών θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί Τρίκερι και να γνωρίσουν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας της ταξικής πάλης στη χώρα μας: Αυτή που έγραψαν με τη στάση τους και το αίμα τους οι εξόριστοι αγωνιστές και αγωνίστριες του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ. Το Τρίκερι από το 1947 έως το 1953 υπήρξε τόπος εξορίας όπου εκτοπίστηκαν κυρίως γυναίκες: Κομμουνίστριες και άλλες αγωνίστριες, μανάδες, αδερφές και σύζυγοι κομμουνιστών, γυναίκες από οικογένειες ανταρτών.

Προς τιμήν τους, μέλη της ΚΝΕ θα απαγγείλουν ένα μικρό απόσπασμα από την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης», που με τόσο κόπο και χαρά προετοίμαζαν οι εξόριστες αλλά δεν ανέβηκε ποτέ.

...και στην ταβέρνα
...και στην ταβέρνα
Στο νησάκι αυτό θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , ενώ οι επισκέπτες θα δουν από κοντά την έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τη ζωή των εξόριστων, καθώς και το μνημείο που στήθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ το 2016. Σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό που ετοίμασε το ΚΣ της ΚΝΕ.

Πολύμορφες δραστηριότητες για μαθητές και φοιτητές

Ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες προβλέπονται για τους μαθητές και τους φοιτητές.

Από τις πρώτες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι το workshop που προγραμματίζεται σήμερα Παρασκευή με θέμα «Με την ΚΝΕ λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Βρίσκουμε την πραγματική ουσία. Εμάς μας ενώνει κάτι πιο δυνατό!».

Οι μαθητές κατασκηνωτές θα στείλουν το παραπάνω μήνυμα με δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου για όσα απασχολούν τους ίδιους και τους συμμαθητές τους γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών. Επειτα, στον χώρο της κατασκήνωσης θα βρίσκεται μια πρωτότυπη κατασκευή που δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούν, να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα κ.λπ., και στις 6.30 μ.μ. οι μαθητές θα μπορέσουν να έχουν μια «ζωντανή» συζήτηση με μέλη της Επιτροπής της ΚΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων, καθώς και της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ.

Ακόμα, αύριο το πρωί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με θέμα «Επιβιώνοντας στο Γυμνάσιο» θα περιμένει ομάδες 4 έως 6 μαθητών Γυμνασίου από την κατασκήνωση της ΚΝΕ, αλλά και τους μεγαλύτερους μαθητές της παιδικής κατασκήνωσης, που θα αγωνιστούν σε πέντε διαφορετικές δοκιμασίες (πειράματα, γρίφους κ.ά.) και θα διεκδικήσουν έπαθλο - έκπληξη!

Παράλληλα, στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα συναντηθούν χιλιάδες φοιτητές που έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα με την επικράτηση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές και ανάμεσα στις πλούσιες δραστηριότητες, την Κυριακή 10 Ιούλη, στις 10.30 π.μ. στον χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με φοιτητές από όλη την Ελλάδα και θέμα «"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη! Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης συνεχίζεται ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

08.30 Επίσκεψη και ξενάγηση ομάδας κατασκηνωτών στο νησί Τρίκερι.

18.30 Workshop για μαθητές: «Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - Βρίσκουμε την πραγματική ουσία... Γιατί μας ΕΝΩΝΕΙ κάτι πιο δυνατό!»

19.30 Εκδήλωση - συζήτηση: «Σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

21.00 Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

21.15 «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», μουσικό αφιέρωμα από τον Βασίλη Κασούρα.

22.45 Λαϊκό γλέντι με τους Κώστα Γκρανόπουλο, Δημήτρη Κανάβα, Στράτο Μεγκέ, Γεωργία Χατζημπαλάση, Αποστόλη Μελαχροινάκη.

Αύριο Σάββατο

08.30 Επίσκεψη και ξενάγηση ομάδας κατασκηνωτών στο νησί Τρίκερι.

11.00 Δημιουργικά παιχνίδια για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου με θέμα «Επιβιώνοντας στο Γυμνάσιο!».

19.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα χαιρετίσουν οι:

  • Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας
  • Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού
  • Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Ακολούθως, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά στον χώρο της Κατασκήνωσης:

21.30 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

23.00 Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Καζίλα, Στέφανο Κωστόπουλο, Χρήστο Ντίνα, Εφη Σισμανίδου, Γιάννη Σκαμπαρδώνη.

Κυριακή 10 Ιούλη

10.30 Συζήτηση με φοιτητές από όλη την Ελλάδα: «"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη!»

Live blog από την ιστοσελίδα του «Οδηγητή»

Η ιστοσελίδα του «Οδηγητή», odigitis.gr, προσφέρει λύση σε όσους και όσες δεν καταφέρουν να βρεθούν στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ!

Από χτες και μέχρι την αποχώρηση των κατασκηνωτών θα μεταδίδεται λεπτό προς λεπτό μέσω live twitter feed κάθε στιγμιότυπο. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε ζωντανό χρόνο ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από τις αντιιμπεριαλιστικές δράσεις, τις συζητήσεις, τις συναυλίες, τις επισκέψεις στο Τρίκερι και φυσικά ζωντανή ανταπόκριση της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης του Σαββάτου.

Μείνετε συντονισμένοι!

Ελκυστικές προσφορές στο βιβλιοπωλείο

Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ είναι η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Φέτος, στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, μαζί με τον πλούσιο κατάλογο τίτλων υπάρχουν μεγάλες προσφορές, δώρα αλλά και κλήρωση!

Οι προσφορές στα βιβλία για τους κατασκηνωτές φτάνουν το 50%, ενώ οι νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» διατίθενται με έκπτωση 40%. Στα Απαντα του Λένιν, του Στάλιν αλλά και στους 3 τόμους του «Κεφαλαίου» η έκπτωση για τη σειρά είναι 50% ενώ 35% για κάθε τόμο.

Μάλιστα, με κάθε αγορά δίνεται δώρο στους κατασκηνωτές η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Καντάτα για τη Μακρόνησο», ενώ με κάθε αγορά αξίας 5 ευρώ προσφέρεται κουπόνι συμμετοχής στην κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από το κλείσιμο της Κατασκήνωσης με τα παρακάτω δώρα:

- 1ος Λαχνός: Ετήσια συνδρομή στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής»

- 2ος Λαχνός: Εξάμηνη συνδρομή στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής»

- 3ος Λαχνός: Τρίμηνη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη» ή ετήσιες συνδρομές σε ΚΟΜΕΠ και «Οδηγητή» (σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνδρομητική βάση του «Ριζοσπάστη» στην περιοχή)

- 5ος Λαχνός: Ετήσια συνδρομή στην ΚΟΜΕΠ

- 5ος Λαχνός: Ετήσια συνδρομή στον «Οδηγητή»

Πιστοί στο ραντεβού τους οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»

Στις Νηές έφτασαν χτες οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»...
Στις Νηές έφτασαν χτες οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»...
Το δικό τους ξεχωριστό «παρών» δίνουν από χτες και οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου». Παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, κατέφθαναν στον χώρο. Μάλιστα, πολλά από αυτά, παρότι προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας, γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους από προηγούμενες αντίστοιχες κατασκηνώσεις και βρέθηκαν και πάλι σε μία παρέα, έναν χρόνο μετά.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των παιδιών από τους νομούς της Θεσσαλίας, που άλλωστε ήταν και οι οικοδεσπότες, αλλά και από τις γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης έφτασαν το μεσημέρι και μαζί με τα συνθήματα κατά του πολέμου και υπέρ της φιλίας των λαών, είχαν και το τραγούδι τους:«Θέλω να φύγω από δω. Εχω βαρεθεί τόσο καιρό όλο τα ίδιαααααα. Θέλω τους φίλους μου να βρω. Στη θάλασσα να δροσιστώ. Να παίζω παιχνίδιααααα. Στο Βόλο όλους θα τους βρω. Με αγωνιστές θα βρεθώ. Θα ξεφαντώσωωωωω. Ενάντια στον πόλεμο. Μαζί με το αερόστατο. Θα διαδηλώσωωωωω. Ελα κι εσύ εδώ στο κάμπινγκ. Ενάντια στον πόλεμο. Η φιλία κι η αγάπη όπλο είναι των λαών. Κόκκινα αερόστατα να γεμίσει ο ουρανός. Κι όχι πολέμου αεροπλάνα των ιμπεριαλιστών. Γι' αυτό γνωρίσου με την ΚΝΕ. Στην κατασκήνωση στις Νηές που κλείνει 10 χρόνια».

...και αφού τακτοποιήθηκαν στις μεγάλες σκηνές...
...και αφού τακτοποιήθηκαν στις μεγάλες σκηνές...
Τα παιδιά συμμετέχουν στην Κατασκήνωση φτιάχνοντας ομάδες, με ειδική μέριμνα για την ατομική τους υγιεινή, τα γεύματά τους (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, βραδινό), ενώ ήδη ξετυλίγεται ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, με σκοπό να περάσουν τέσσερις μέρες γεμάτες διασκέδαση, χαρά, γνώση και ξεγνοιασιά.

«Κόκκινες μαχήτριες», «Κόκκινοι πρωτοπόροι», «Κόκκινες Ρόζες», «Κόκκινα αστέρια» ήταν μόνο μερικά από τα ευφάνταστα ονόματα των ομάδων.

Χτες, αφού έφτασαν το μεσημέρι, τακτοποιήθηκαν στις σκηνές τους, έφαγαν και ξεκουράστηκαν. Στη συνέχεια στόλισαν τις σκηνές τους και αμέσως μετά χάρηκαν το μπάνιο και το παιχνίδι στη θάλασσα.

Το βράδυ, οι μικροί μαθητές διασκέδασαν σε ένα μοναδικό πάρτι που στήθηκε, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Παιδικής Κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα της Παιδικής Κατασκήνωσης συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη και πικ νικ στο δάσος Κουρί, αθλητικές δραστηριότητες - αναρρίχηση, δραστηριότητες με τίτλο «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! Μαθαίνουμε ποιοι και γιατί το καταστρέφουν!» και παράσταση Καραγκιόζη.

...διασκέδασαν με παιχνίδια και μπάνιο στη θάλασσα
...διασκέδασαν με παιχνίδια και μπάνιο στη θάλασσα
Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση σχετικά με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών τράβηξε η έκθεση που υπάρχει στο χώρο του διημέρου με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, καθώς και για τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην περιοχή.

Στα ταμπλό της έκθεσης παρουσιάζονται με ωραία γραφιστικά και με πρωτότυπο τρόπο βασικές πλευρές των εξελίξεων, οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής παρουσίας στην περιοχή της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικά είναι τα ταμπλό με τις φωτογραφίες με τη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο που σταθμεύουν και εκπαιδεύονται τα πολεμικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, αλλά και με την αεροπορική βάση στην 110η Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Τέλος, παρουσιάζεται η προσπάθεια των κομμουνιστών να οργανώσουν την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

Φωτογραφίες από παλιότερα Διήμερα και κινητοποιήσεις ζωντανεύουν την έκθεση, δίνουν αφορμή στα νεότερα μέλη της ΚΝΕ να μάθουν και να εμπνευστούν για να δυναμώσουν τους σύγχρονες αγώνες.

Συναυλίες δίπλα στο κύμα

Το πρόγραμμα των συναυλιών της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας ξεκίνησε χτες, μόλις άρχισε να πέφτει ο ήλιος.

Με τις πρώτες νότες των «Dog In the Fog», που άνοιξαν την αυλαία με britrock διασκευές και δικές τους δημιουργίες, φάνηκε πως οι βραδιές που θα ακολουθήσουν θα χαρίσουν αξέχαστες συναυλίες δίπλα στο κύμα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με hip-hop ήχους, καπνογόνα από το κοινό, την «Manifex» και ρίμες γραμμένες στα θρανία των ΕΠΑΛ να ξεσηκώνουν. Και το πάρτι συνεχίστηκε με το μουσικό πρότζεκτ των «Ρεμπέτ Ασκέρ».

«Δώσατε ζωή σ' αυτόν τον τόπο!»

«Δώσατε ζωή σε αυτό τον τόπο». Η φράση αυτή, από ντόπιους κατοίκους, αποτυπώνει την προσπάθεια που έκαναν τις προηγούμενες μέρες δεκάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να διαμορφωθεί ο χώρος της φετινής κατασκήνωσης. Ο χώρος έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί. Καθαρίστηκε, επιδιορθώθηκαν χαλασμένες υποδομές, κ.λπ.

Αλλά και αυτές τις μέρες, ο χώρος «σαρώνεται» διαρκώς από «συνεργεία» καθαριότητας, ενώ την ευθύνη της πυρασφάλειας έχουν επωμιστεί ειδικές ομάδες. Η ανάδειξη εξάλλου κάθε χώρου απ' όπου έχει περάσει η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στην 31χρονη διαδρομή της, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, μαζί με την ανάδειξη της αξίας των ελεύθερων χώρων αναψυχής και αθλητισμού για τη νεολαία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ