Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρηματοδότηση του δήμου

Απαιτεί έκτακτα κονδύλια για την πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων

Τον κίνδυνο κατάρρευσης των οικονομικών του δήμου Πατρέων αν δεν δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση για την πληρωμή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, επισημαίνει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, η οποία κοινοποιείται και στους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών.

Ο Κ. Πελετίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή τα δικαστήρια μετακυλίουν το ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος για τους εν λόγω εργαζόμενους στον δήμο Πατρέων, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτό ήταν υποχρέωση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας, που τους προσέλαβε».

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες και της προηγούμενης κυβέρνησης γι' αυτήν την κατάσταση, σημειώνει πως «από το 2018 έως σήμερα ο δήμος Πατρέων έχει δαπανήσει, από ίδιους πόρους, περί τα 11.000.000 ευρώ», ποσό που «θα αυξάνεται αλματωδώς τους ερχόμενους μήνες, καθώς το τελευταίο διάστημα επανήλθαν στον δήμο μας με αποφάσεις προσωρινών διαταγών άλλοι 400 συμβασιούχοι εργαζόμενοι».

Ο Κ. Πελετίδης θυμίζει ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που αυτοί έχουν με τον δήμο, ενώ αναφέρεται και στα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος, καθώς αναγκάζεται να περιορίσει βασικά έξοδά του, δαπάνες κρίσιμες για τη ζωή των δημοτών, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Επισημαίνει δε τις συνέπειες τις υποχρηματοδότησης: «Αντί για 91 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο λαμβάνει μόλις 24, ποσό που πέρυσι δεν έφτασε ούτε για τη μισθοδοσία των μόνιμων εργαζομένων».

Με βάση τη νέα επιβάρυνση, άλλωστε, θα καταστεί πιο δύσκολο να υλοποιηθούν μια σειρά αρμοδιότητες: «Η δημοτική αρχή» - τονίζει ο Κ. Πελετίδης - «παλεύει να τα βγάλει πέρα αξιοπρεπώς με τις επιπλέον 200 αρμοδιότητες που πέρασαν στους δήμους από το κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν μόνιμη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα (2022-07-26 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση με αίτημα δουλειά με δικαιώματα για όλους (2021-07-15 00:00:00.0)
Συντασσόμαστε με τον μεγάλο αγώνα του δήμου για τη στήριξη του πατραϊκού λαού (2020-07-09 00:00:00.0)
Δήλωση με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση (2019-01-29 00:00:00.0)
Διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους η δημοτική αρχή της Πάτρας (2018-09-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ (2018-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ