Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Χάλκινο «νταμπλ» η Πλατανιώτη

Δεύτερο μετάλλιο στη Βουδαπέστη για την Ελληνίδα αθλήτρια

Associated Press

Δεύτερο μετάλλιο στη Βουδαπέστη για την Ελληνίδα αθλήτρια
Σε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ίδια και την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης έφτασε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Είναι το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια και την ελληνική αποστολή, μετά το επίσης χάλκινο που κατέκτησε στο τεχνικό μέρος του αγωνίσματος. Οσο για την Εθνική πόλο γυναικών, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική και διατηρεί ελπίδες για την πρωτιά στον όμιλο.

Και πάλι άψογη

Στον τελικό του ελεύθερου η Ευαγγελία Πλατανιώτη για άλλη μια φορά ήταν άψογη στην εκτέλεση του προγράμματός της, βαθμολογήθηκε με 91,7667 β. και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Το χρυσό κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι (95,3667) και το ασημένιο η Ουκρανίδα Μάρτα Φιεντίνα (93,8000), δηλαδή η τριάδα στο ελεύθερο ήταν ακριβώς η ίδια μ' αυτήν στο τεχνικό.

Πρόκριση στον τελικό του ομαδικού

Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ελληνικές διακρίσεις στην καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στον αυριανό (17.00) τελικό του ελεύθερου προγράμματος. Οι Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς βαθμολογήθηκαν με 88,4000 β., παίρνοντας την 7η θέση στον προκριματικό.

Αγγιξε τη νίκη η Εθνική πόλο γυναικών

Στο τουρνουά πόλο γυναικών η Εθνική ομάδα έφερε ισοπαλία 10-10 με την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική και διατηρεί ελπίδες για την 1η θέση στον όμιλο, η οποία δίνει απευθείας πρόκριση στην οκτάδα. Οι Ελληνίδες παίκτριες στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στις Ισπανίδες πρωταθλήτριες Ευρώπης και μάλιστα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, καθώς προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στην τελευταία περίοδο όμως ορισμένα λάθη έδωσαν στην Ισπανία την ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Πρώτες σκόρερ για την Εθνική ήταν οι Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου, με 3 γκολ έκαστη.

Στο τουρνουά των ανδρών η Εθνική ομάδα, μετά την ισοπαλία 8-8 με την Ισπανία στην πρεμιέρα, ψάχνει σήμερα την πρώτη της νίκη με αντίπαλο την Ιαπωνία για τη 2η αγωνιστική (20.30).

Αξιόλογη εμφάνιση του Μακρυγιάννη στην κολύμβηση

Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης στα 200 μ. ύπτιο, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στην πρώτη του παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερματίζοντας 7ος στη σειρά με 1:59.72 και μένοντας εκτός τελικού. Στα 200 μ. πρόσθιο ο Σάββας Θώμογλου με χρόνο 2:14.20 κατετάγη 26ος στα προκριματικά, μένοντας εκτός ημιτελικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ