Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδήλωση για τον Κώστα Σαραντίδη (Nguyen Van Lap)

Ενας χρόνος από τον θάνατό του

Στις 24 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Σαραντίδης (Nguyen Van Lap), ο Ελληνας κομμουνιστής που πολέμησε στο πλευρό των Βιετμίνχ την περίοδο της γαλλικής αποικιοκρατίας στο Βιετνάμ και αναδείχθηκε σε ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα του βιετναμέζικου λαού.

Με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατό του, σήμερα Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «STUDIO new star art cinema» (Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής), διοργανώνεται εκδήλωση προς τιμήν του, από την «New Star», υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Βιετνάμ.

Ομιλίες - χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν: Ο Le Hong Truong, πρέσβης του Βιετνάμ, ο Aramis Fuente Hernandez, πρέσβης της Κούβας, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, η Αντωνία Σαραντίδη, κόρη του Κώστα Σαραντίδη, ο Γιάννης Τριτσιμπίδας, σκηνοθέτης της ταινίας «Βιέτ Κώστας. Υπηκοότης: Ακαθόριστος» και ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής «NEW STAR».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Βιέτ Κώστας. Υπηκοότης: Ακαθόριστος» του Γ. Τριτσιμπίδα, σε director's cut με επιπλέον υλικό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org