Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους της Βρετανίας που απεργούν.

Σε μήνυμά του τονίζει μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι, σε όλο τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που κινούν την κοινωνία, ποιοι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι κλάδοι, όπως ο δικός σας, που έχασαν πολλούς συναδέλφους στη δουλειά.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να μετράνε κέρδη, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κόστος, να προωθούν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το κόστος ζωής, την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που ζητά από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν τη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ενώ κυβερνήσεις και ΜΜΕ επιτίθενται με ψέματα και λάσπη στους εργαζόμενους που χτες αποκαλούσαν "ήρωες". Ομως ο αγώνας των εργατών είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για τη ζωή τους.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι απαντάνε με μαζικούς, μαχητικούς αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους, με σκληρούς, ακόμη και πολύμηνους αγώνες διεκδίκησαν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς».

Και υπογραμμίζει: «Η νίκη των εργαζομένων σε έναν κλάδο, σε μια χώρα θα είναι όπλο στον αγώνα όλων μας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org