Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΣΕΒ δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις ανάγκες των φοιτητών

«Οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν για τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη σήμερα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον ΣΕΒ», τονίζει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του για τη συμφωνία συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον ΣΕΒ, που υπεγράφη τη Δευτέρα 23 Μάη.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η περιβόητη "προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς" δεν είναι καινούργια ανακάλυψη, υπάρχει ήδη. Κι όμως, από τα δικά τους στοιχεία, 1 στους 5 πτυχιούχους ΑΕΙ ηλικίας 25 - 39 ετών είναι άνεργος, ενώ 6 στους 10 πτυχιούχους αμείβονται με 400 ευρώ έως 800 ευρώ τον μήνα. Στους φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου δεν λείπουν οι ικανότητες και οι δεξιότητες, ούτε οι "μέρες καριέρας". Λείπουν καθηγητές και εργαστηριακό προσωπικό, ώστε να διδάσκονται το αντικείμενο σπουδών επαρκώς, και όχι κάθε χρόνο να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας από τα κενά που δημιουργούνται. Μας λείπουν τα πτυχία που θα εξασφαλίζουν επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε».

Καταλήγοντας το ΣΠ Θεσσαλίας τονίζει πως «σήμερα υπάρχουν οι επιστημονικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζούμε όλοι πολύ καλύτερα, χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια για το αύριο. Να σπουδάζουμε δωρεάν και ολοκληρωμένα την επιστήμη μας και να προσφέρουμε με τις γνώσεις μας στην κοινωνία. Να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, με καλύτερες αμοιβές.

Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, που θα στηρίζει τις νέες και τους νέους στις σπουδές τους. Ενα πανεπιστήμιο που θα προάγει τη συζήτηση, τον προβληματισμό, ανοιχτό στη διάθεση του λαού να έχει πρόσβαση στην επιστημονική γνώση, κόντρα στην πολιτική των αλλεπάλληλων φραγμών, της έντασης της καταστολής, της παρέμβασης στις εσωτερικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων. Ενα πανεπιστήμιο που θα παρέχει ενιαία επιστημονική μόρφωση και επαγγελματική ειδίκευση. Αυτό είναι το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ