Παρασκευή 20 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τα χειροκροτήματα στον Κυρ. Μητσοτάκη ήταν γιατί έδωσε «γην και ύδωρ» σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Δεν έχει κανέναν λόγο ο λαός να χειροκροτεί για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά, τόνισε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, δίνοντας απάντηση στο «πανηγυρικό» κλίμα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι χειροκρότησαν στο Κογκρέσο τον Κυρ. Μητσοτάκη επειδή έδωσε «γην και ύδωρ» για την ισχυροποίηση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα στην περιοχή και για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εγγυήσεις και για εξοπλιστικά - μαμούθ, που είναι καθαρά επιθετικά όπλα και εξυπηρετούν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο λαός, όπως είπε, θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τα Εξοπλιστικά, αλλά και για τα Ενεργειακά.

Δίνοντας απάντηση και στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και σε άλλα κόμματα της Βουλής, που έκαναν εκ νέου λόγο για ανταλλάγματα, ανέφερε ότι επί της ουσίας στηρίζουν την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά περισσότερες δεσμεύσεις από τις ΗΠΑ, από αυτούς τους δολοφόνους λαών, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και που δεν αναγνωρίζουν σύνορα. «Είναι σαν να ζητάς δέσμευση ότι ο λύκος δεν θα επιτεθεί στο κοπάδι», σχολίασε. Ενώ ειδικά για το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ήταν χαρακτηριστική η αφωνία του αφού χτες στην Ολομέλεια δεν έγινε από τους βουλευτές του κανένας σχολιασμός.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ δεν επιλέγει ληστή, δεν επιλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και κάλεσε τον λαό να διαδηλώσει στη Μαραθώνια Πορεία στις 22 Μάη, όπως έκανε και στις διαδηλώσεις ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, προσπαθώντας να απαντήσει στον Ν. Καραθανασόπουλο, ανάμεσα σε διάφορα φαιδρά που είπε για να εκθειάσει «πόσο καλό είναι το καπιταλιστικό σύστημα», ανέφερε προκλητικά πως «κατά τη γνώμη μου, κάνετε λάθος, αλλά στο δικό μας σύστημα εμείς όχι μόνο σας επιτρέπουμε να έχετε μια άλλη άποψη, σας ενθαρρύνουμε και να τη λέτε και να κάνετε και ό,τι θέλετε».

«Δεν μας επιτρέψατε εσείς να μιλάμε αλλά το κερδίσαμε με το σπαθί μας και αυτό σημαίνει 55 χρόνια από τα 104 της ζωής του Κόμματος φυλακίσεις, διώξεις και εξορίες», ήταν η πληρωμένη απάντηση που έδωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος. Βέβαια, αμέσως μετά ο Αδ. Γεωργιάδης τα «μάζεψε» λέγοντας πως «ήταν εν τη ρύμη του λόγου» και «εκ παραδρομής».

Εμπαιγμός τα περί προστασίας των καταναλωτών

Η παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στην Ολομέλεια έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορά την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ «για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις», τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του τέλους ρύπων και την αξιοποίηση του λιγνίτη και όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, για την αποδέσμευση από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την κατάργηση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν τις τιμές στην Ενέργεια.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σημείωσε ότι η Οδηγία μπορεί να προβλέπει ορισμένα ελάχιστα δικαιώματα για τους καταναλωτές, τα οποία και αυτά αναιρούνται από άλλες διατάξεις, ενώ είναι τουλάχιστον αστείο να γίνεται λόγος για προστασία των καταναλωτών όταν η στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας της ΕΕ, των «πράσινων» μπίζνες που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, έχει εκτινάξει την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στα ύψη. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ