Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Σήμερα το συλλαλητήριο για το Παλαιστινιακό

Στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας με πορεία στη συνέχεια προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Σήμερα, Πέμπτη 28 του Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. πραγματοποιείται στο πάρκο Ελευθερίας το συλλαλητήριο για το Παλαιστινιακό με πορεία στη συνέχεια προς την πορεία του Ισραήλ, που διοργανώνουν από κοινού η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΟΛΜΕ και κοινωνικά κινήματα και κινήσεις ειρήνης.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν το συλλαλητήριο». Τους εργαζόμενους καλεί να μετάσχουν και το ΠΑΜΕ και άλλοι μαζικοί φορείς.

Η ανακοίνωση που προαγγέλλει το συλλαλητήριο σημειώνει ότι «η εξέγερση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στις δυνάμεις κατοχής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση... ο φόρος αίματος που καθημερινά καταθέτουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές αλλά και ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τέλος. Ο αγώνας τους είναι άνισος, είναι όμως ένας αγώνας για την ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού.

Στην απέναντι όχθη ο Αριέλ Σαρόν, υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων Παλαιστινίων σε προσφυγικά στρατόπεδα, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, χαρακτηρίζοντας έναν ολόκληρο λαό που παλεύει για την ελευθερία του ως "τρομοκράτες". Στις εγκληματικές του ενέργειες έχει την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη των ΗΠΑ».

Ως βασικά σημεία και αιτήματα του συλλαλητηρίου οι οργανώσεις προβάλλουν: «Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση με ουσιαστικότερες παρεμβάσεις της στους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, να υψώσουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, προκειμένου να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν πατρίδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ