Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΑΕ
Σήμερα οι πρώτες εκλογές του νεοϊδρυθέντος Φοιτητικού Συλλόγου

Σήμερα Τετάρτη ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο πραγματοποιεί τις πρώτες του εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος αυτός αποτέλεσε από τα πρώτα του βήματα ένα πραγματικό στήριγμα για τους φοιτητές, που δίνουν αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις, στις καταργήσεις και στις μετακινήσεις Τμημάτων που προωθούν η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΔΙΠΑΕ και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και για την αναβάθμιση των σπουδών τους.

Η ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού φοιτητικού συλλόγου στη Σχολή Μηχανικών αναδείχθηκε από την πρώτη κιόλας Γενική του Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ενημέρωση των φοιτητών για τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της ΔΕ. Ηταν τέτοια η ανάγκη των φοιτητών να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να οργανωθούν, που έκαναν τη συνέλευσή τους στους διαδρόμους της σχολής, αφού δεν τους δινόταν αίθουσα. Εκτοτε οι φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, στη Σίνδο, στη Θέρμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ακόμα και στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας.

Για τη σημασία που έχουν για τους φοιτητές οι σημερινές εκλογές μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Κωνσταντίνος Τσεχελίδης, μέλος της απερχόμενης προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ:


«Οι σημερινές φοιτητικές εκλογές είναι οι πιο δημοκρατικές, μαζί με αυτές του Συλλόγου της Σχολής Επιστημών Υγείας που έγιναν τον περασμένο Απρίλη, από όλες αυτές που πραγματοποιούνται εδώ και 30 χρόνια στους πρώην συλλόγους - φαντάσματα των πρώην ΤΕΙ, με τους γνωστούς τραμπουκισμούς, τις νοθείες, την τρομοκρατία της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Εχουν μεγάλη σημασία για όλους, καθώς είναι οι πρώτες του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου και οι φοιτητές καλούνται για πρώτη φορά να εκφράσουν την πραγματική άποψή τους στην κάλπη. Είναι καθοριστικές, γιατί από το αποτέλεσμά τους κρίνεται η "επόμενη μέρα" του Συλλόγου, το πόσο δυνατός θα είναι, αγκαλιάζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, αν θα έχει αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση, όπως είχε όλο αυτό το διάστημα, αν θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, αν θα βάζει μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, διεκδικώντας ό,τι μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε.

Ειδικά την ώρα που αντιμετωπίζουμε μια ξεκάθαρη προσπάθεια διάλυσης του Συλλόγου και της εκλογικής διαδικασίας, λέγοντάς μας πως ο Σύλλογος είναι παράνομος και δεν θα αναγνωριστεί από τις διοικήσεις, οι φοιτητές πρέπει να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε "αναγνώριση" από κανέναν απ' όλους αυτούς που διαχρονικά υποβαθμίζουν τις σπουδές μας, από τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία μέχρι καθηγητές - παράγοντες, δημιουργώντας τα περιβόητα κριτήρια συγχώνευσης ή κατάργησης ενός τμήματος, και τώρα είναι αυτοί οι ίδιοι που θέλουν να περάσουν αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές. Γιατί οι φοιτητές της ΣΜΗ όλο αυτό το διάστημα αποδείξαμε ότι μπορούμε να βάλουμε τα σχέδιά τους στον γύψο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, και αυτοί απέδειξαν πόσο μας φοβούνται, πόσο φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα!

Γιατί η πραγματική αναγνώριση του Συλλόγου βρίσκεται στους χιλιάδες φοιτητές που κατέβηκαν στον δρόμο και ένωσαν τη φωνή τους, στις δεκάδες κινητοποιήσεις από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι το υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, στις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, στους δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα που μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους και εκφράζουν τη στήριξή τους.

Αρα σήμερα, σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές, μόνη προϋπόθεση για την αναγνώριση του Συλλόγου είναι η μαζική συμμετοχή στην κάλπη στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής ΚΣ"!

Γιατί σε αυτό το ψηφοδέλτιο βάλαμε το όνομά μας όλοι όσοι προσπαθούσαμε να ιδρύσουμε σύλλογο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, κόντρα στον εκφυλισμό, όλοι όσοι παλεύουμε για να μη γίνει καμία κατάργηση - μεταφορά - συγχώνευση και διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, όλοι όσοι απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών μας στα Τμήματά μας και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, όλοι όσοι ξέρουμε ποιος φταίει και στοχεύουμε τα "όπλα" μας σε αυτόν, και, τέλος, όλοι όσοι θέλουμε τον Σύλλογο ενεργό και μαζικό, πραγματικό στήριγμα για κάθε φοιτητή!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την πραγματοποίηση ανόθευτων εκλογών(2023-05-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο «Ιπποκράτειο» για τα ζητήματα της πρακτικής(2022-11-03 00:00:00.0)
Τραγικές οι ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας(2022-09-30 00:00:00.0)
Σημαντική νίκη των φοιτητών το «πάγωμα» των σχεδιασμών του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής(2022-05-18 00:00:00.0)
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:(2022-04-13 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα αυταρχισμού και εκφυλισμού από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ(2020-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ