Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΥ ΤΟΥ ΔΙΠΑΕ
Κινητοποίηση σήμερα στο «Ιπποκράτειο» για τα ζητήματα της πρακτικής

Πρακτική άσκηση με σύγχρονους όρους για τους φοιτητές του Τμήματος Μαιευτικής διεκδικεί ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙΠΑΕ, καλώντας παράλληλα και τα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου», όπως και τους συλλόγους εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του ΔΙΠΑΕ να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος στη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» ΓΝ Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Μαιευτικής του ΔΙΠΑΕ έρχονται ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με θεμελιώδεις δυσκολίες όσον αφορά την πρακτική τους άσκηση, την οποία δικαιούνται να εκτελέσουν μόνο σε δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες που διαθέτουν Μαιευτική Κλινική. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα μοναδικά νοσοκομεία που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό είναι το «Ιπποκράτειο» και το «Παπαγεωργίου».

Επίσης, μετά την «πανεπιστημιοποίηση», που επέβαλε ο νόμος Γαβρόγλου, οι εισακτέοι του ΑΤΕΙΘ οφείλουν να παρακολουθήσουν ορισμένα μαθήματα μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης, προκειμένου να πάρουν πτυχίο ΠΕ.

«Ως εδώ όμως! Απαιτούμε να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση με σύγχρονους όρους!», σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ και απαιτεί να ανοίξουν όσες θέσεις χρειάζεται προκειμένου να κάνουν πρακτική άσκηση όλοι οι φοιτητές στο νοσοκομείο πρώτης επιλογής τους και να διαμορφωθούν τα κριτήρια μοριοδότησης με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες του εκάστοτε φοιτητή αλλά και των νοσοκομείων, για να μην έρθουν ξανά οι φοιτητές αντιμέτωποι με τέτοια κωλύματα.

  • Την ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ κατέθεσαν χτες ως Αναφορά στην υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ