Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΠΑΕ
Καθημερινές μαχητικές κινητοποιήσεις

Σήμερα το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ ενάντια στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις Τμημάτων με βάση την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος προς το υπουργείο Παιδείας, για τη λεγόμενη αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Χτες οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΔΕ του ΔΙΠΑΕ στη Θέρμη, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των σχεδιασμών του υπουργείου και της διοίκησης του Ιδρύματος.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν τόσο ο ΕΣΔΕΠ όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΔΙΠΑΕ.

Για άλλη μια φορά, στην έδρα της διοίκησης του Ιδρύματος δεν βρίσκονταν ούτε ο πρόεδρος της ΔΕ ούτε κάποιο άλλο μέλος της προκειμένου να ακούσει από κοντά τα αιτήματα των φοιτητών, που παράλληλα με την απόσυρση του σχεδίου διεκδικούν και αναβάθμιση των σπουδών τους.

Ο Κώστας Τσεχελίδης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, κατήγγειλε σε παρέμβασή του τη στάση της διοίκησης του ΔΙΠΑΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι φοιτητές, που μας πετάνε από τα Τμήματά μας, που μας αναγκάζουν να παρατήσουμε τις σπουδές μας, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Ενώ είχαμε ανακοινώσει ότι θα έρθουμε να πάρουμε μία απάντηση, έλειπαν όλοι, δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος, γιατί αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις (...) Αποφεύγουν τους φοιτητές γιατί ξέρουν ότι είναι και οι ίδιοι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα, έχουν βάλει την υπογραφή τους μαζί με τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία».

Παρέμβαση στη συγκέντρωση των φοιτητών έκανε και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Εργαζομένων του ΑΠΘ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος μετέφερε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των διοικητικών υπαλλήλων τόσο του ΔΙΠΑΕ όσο και των άλλων πανεπιστημίων στον αγώνα των φοιτητών, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία να μη βρεθούν σε δεύτερη μοίρα τα αιτήματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση τόσο των συγκεκριμένων Τμημάτων όσο και του Πανεπιστημίου συνολικά. «Αυτό που σχεδιάζεται και υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», πρόσθεσε, «η περιβόητη κατεύθυνση της Μπολόνια, έχει ως συνέπεια αυτό που ζείτε εσείς σήμερα, μαζί με πολλά περισσότερα. Και αυτό υλοποιείται είτε με διορισμένες διοικήσεις, είτε με εκλεγμένες πρυτανείες, είτε με την τρέχουσα κυβέρνηση, είτε με προηγούμενες».

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Γιοβανάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν συμφωνούμε και καταγγέλλουμε τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που πρότεινε η Διοικούσα Επιτροπή κατ' εντολή - όπως φαίνεται - του υπουργείου», πρόσθεσε δε πως οι διοικητικοί εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στους αγώνες των φοιτητών.

Παρέμβαση έκανε και ο Δημοσθένης Σταμάτης, πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ, δηλώνοντας ότι οι καθηγητές είναι στο πλευρό των φοιτητών και καλώντας σε στήριξη των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητών έχει δοθεί για σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές του Ιδρύματος από τη Θεσσαλονίκη, τη Καβάλα και τις Σέρρες.

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σήμερα σε νέο αποκλεισμό του campus στη Σίνδο, από το πρωί μέχρι και την ώρα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ