Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Με επιτυχία συνεχίζεται η πλούσια πολιτική δραστηριότητα των Οργανώσεων της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με εκδηλώσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΠΑΜΑΚ, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία», με ομιλητή τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε 8 μύθους με τους οποίους ιδιαίτερα η νεολαία «βομβαρδίζεται το τελευταίο διάστημα», όπως ότι «στηρίζοντας την ηγεσία Ζελένσκι, στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό», ότι «το ΚΚΕ είναι με τη Ρωσία», πως «το ΝΑΤΟ δεν είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν συμμετέχει στην ουσία ενεργά», πως δήθεν «δεν υπάρχουν ναζί στην Ουκρανία ή δεν παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο», ότι στον πόλεμο αυτό «συγκρούονται ο αυταρχισμός με τη δημοκρατία». Ακόμα ένας μύθος στον οποίο αναφέρθηκε είναι ότι «στηρίζουμε την Ουκρανία, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε ότι το ΝΑΤΟ θα μας στηρίξει εάν έχουμε προβλήματα με την Τουρκία, γιατί είμαστε ενάντια στον αναθεωρητισμό», όπως και ότι «η Ρωσία κάνει αποναζιστικοποίηση στην Ουκρανία», ενώ τέλος αναφέρθηκε στο μύθο που προσπαθεί να πείσει πως «η Ρωσία αντικειμενικά έχει προοδευτική φιλολαϊκή πολιτική αφού εχθρεύεται το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν είναι "ληστής"».

Παρέμβαση στην εκδήλωση πραγματοποίησε και η Μάρθα Δήμου, μέλος του Γραφείου της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ, η οποία παρουσίασε τις θέσεις και τα ιδεολογήματα που αναπαράγονται καθ' έδρας στα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στις σχολές των Κοινωνικών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποίησαν Τομεακές Οργανώσεις της ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης. Η ΤΟ Πολυτεχνείου του ΑΠΘ πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Ο πράσινος ενεργειακός πόλεμος πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπάρχει διέξοδος;» με ομιλητή τον Αρη Πλωμαρίτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ η ΤΟ ΝΟΠΕ εκδήλωση με τίτλο «Ο πόλεμος της προπαγάνδας και η προπαγάνδα του πολέμου», στην οποία μίλησαν ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Δημήτρης Μαβίδης - Πέσιτς, δημοσιογράφος.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 13 Απρίλη, στις 7 μ.μ., με την εκδήλωση της ΤΟ Φιλοσοφικής στην αίθουσα 202 (πύργος Παιδαγωγικού), με τίτλο «Πώς να μιλήσουμε για τον πόλεμο σε παιδιά και μαθητές». Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ