Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με επιτυχία το School Art Festival

Με σύνθημα «Υπάρχει ακόμα ανάσα στους δρόμους... αυτός ο κόσμος δεν είναι για εμάς, θα τον αλλάξουμε!» πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, το School Art Festival που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο της Αριστοτέλους κάτω από την οδό Εγνατία, συναντήθηκαν μαθητές από κάθε περιοχή της πόλης και έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, ότι οι μαθητές μπορούν μέσα από τους αγώνες τους με όλους τους τρόπους να καταφέρουν πολλά.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ξεδιπλώθηκαν στο χώρο της πλατείας.

Ανάρτησαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, ζωγραφιές, γκράφιτι, ποιήματα και κείμενα που είχαν προετοιμάσει σε μια κοινή έκθεση. Ξεχώριζε σε όλα η εναντίωση στην αδικία και στον πόλεμο, η καταδίκη της συμμετοχής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και το σύνθημα ότι η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι τα όπλα μας, ότι οι μαθητές διαλέγουν τη σωστή πλευρά, την πλευρά των λαών.

Το μεγάλο μαθητικό event ολοκληρώθηκε με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, με γνωστά αλλά και νέα τραγούδια που είχαν οι ίδιοι γράψει και ενορχηστρώσει, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εξαθλίωση του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ