Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και δεύτερος ασθενής έχασε τη ζωή του μετά την προχτεσινή πυρκαγιά

Εικόνα ολικής καταστροφής στην Πνευμονολογική κλινική

Eurokinissi

Νωρίς χτες το πρωί κατέληξε και δεύτερος ασθενής, από τη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε θάλαμο της Β' Πνευμονολογικής - κλινικής Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στον δεύτερο όροφο στο πέτρινο κτίριο.

Θυμίζουμε ότι κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς είχε βρεθεί ένας 79χρονος απανθρακωμένος και δύο τραυματίες - εγκαυματίες, εκ των οποίων ο ένας 52 χρόνων πέθανε χτες το πρωί, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άλλος έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται προληπτικά στη ΜΕΘ και έχει εγκαύματα μόνο στα κάτω άκρα.

Απάντηση σε ό,τι αφορά τα αίτια της φωτιάς ακόμη δεν έχει δοθεί. Διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση του προσωπικού της κλινικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία γρήγορα έκλεισε την παροχή οξυγόνου και έκοψε το ρεύμα. Από τις υψηλές θερμοκρασίες που προκλήθηκαν από τη φωτιά και την έκρηξη στην παροχή οξυγόνου, ο συγκεκριμένος θάλαμος καταστράφηκε πλήρως και όπως εκτιμάται χρειάζεται ολική ανακατασκευή. Εχουν καταστραφεί κουφώματα, τοίχοι, υλικοτεχνική υποδομή, κλιματιστικά και μικροβιοκτόνα συστήματα που είναι έξω από τους θαλάμους, έχει λιώσει το κεντρικό σύστημα παροχής αέρα και φυσικά όλες οι καλωδιώσεις. Και χτες η κατάσταση ήταν αποπνικτική από τη μυρωδιά που άφησε ο καπνός που απλώθηκε σε όλη την πτέρυγα και στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Προκειμένου η κλινική να εφημερεύσει το Σάββατο και να μπορέσει να κάνει νέες εισαγωγές, σχεδιάζεται η μεταφορά ασθενών προς τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Ιπποκράτειο» και 424.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ