Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα και απεργιακούς ρυθμούς στη ΛΑΡΚΟ

Τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία στις 6 Απρίλη προετοιμάζουν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αναμένοντας παράλληλα την απόφαση του δικαστηρίου για τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων, αλλά και τις εξελίξεις στους διαγωνισμούς εκποίησης, όπου για σήμερα έχει οριστεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Χτες το πρωί εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας το αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση, μέσω του «ειδικού εκκαθαριστή», για ανακοπή της προσωρινής διαταγής «παγώματος» των ομαδικών απολύσεων, φτάνοντας στα επίπεδα αθλιότητας να εκβιάζει εργαζόμενους και Δικαιοσύνη. Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των ημερών.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν οι διοικήσεις των Σωματείων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και δίπλα τους, για μια ακόμη φορά, στάθηκαν εκπρόσωποι συνδικάτων και εργαζόμενοι από την Αθήνα, συνεχίζοντας την έκφραση πλατιάς εργατικής αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σήμερα, Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στους δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων, που διενεργούν το ΤΑΙΠΕΔ και ο «ειδικός εκκαθαριστής». Η κυβέρνηση μέχρι τώρα συνδέει αποκλειστικά το μέλλον και τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ με την πορεία των διαγωνισμών εκποίησης. Ωστόσο, από φιλοκυβερνητικά μέσα διαρρέεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους δύο διαγωνισμούς και από τους έξι αρχικούς υποψήφιους μόνο ένας αναμένεται εκτός απροόπτου να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Οι διαρροές αυτές, εκτός από τον χαρακτήρα του εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους για να συναινέσουν στις απολύσεις τους, διαμορφώνουν το κλίμα για το ενδεχόμενο να κριθούν άγονοι τόσο οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» όσο και οι επαναληπτικοί, ανοίγοντας τον δρόμο για την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού κομμάτι κομμάτι.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στη διάλυση και το κλείσιμο. Τονίζουν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εκτίναξη της τιμής του νικελίου και καλούν την κυβέρνηση να ακυρώσει τα εγκληματικά της σχέδια, να διασφαλίσει τη λειτουργία, την αύξηση της παραγωγής, τη λήψη μέτρων ασφάλειας, όλες τις θέσεις εργασίας.

Ξεκαθαρίζουν ότι «από τις εργασίες, τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε» και δηλώνουν αποφασισμένοι, μαζί με τις οικογένειές τους και την αλληλεγγύη ολόκληρου του λαού να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στη διάλυση τις ΛΑΡΚΟ, που αφήνει στον δρόμο πάνω από 1.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, μαραζώνοντας ταυτόχρονα ολόκληρες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου και τις εξελίξεις στους διαγωνισμούς προκειμένου να προγραμματίσουν βήμα βήμα τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Ηδη προετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη, όπου μαζί με την εργατική τάξη ολόκληρης της χώρας θα προσθέσουν έναν ακόμη σταθμό στον αγώνα που δίνουν και παράλληλα θα φωνάξουν ότι δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, τα μεροκάματα φτώχειας, την εργασιακή ζούγκλα, τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η Γενική Συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ(2022-12-21 00:00:00.0)
Συντονίζουν τα επόμενα βήματα του δίκαιου αγώνα τους(2022-09-07 00:00:00.0)
Σταμάτημα λειτουργίας από 1η Αυγούστου επιδιώκει η κυβέρνηση!(2022-07-06 00:00:00.0)
Εξαντλεί το αντεργατικό οπλοστάσιο η ειδική εκκαθάριση(2021-04-02 00:00:00.0)
Συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα με την αυριανή νέα στάση εργασίας(2020-12-23 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο διαλυτικό σχέδιο και τις απολύσεις(2020-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ