Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ολα τα σφυριά στη μάχη της επιτυχίας της απεργίας, για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς

Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Ωρα με την ώρα τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, τροφοδοτώντας το απεργιακό κλίμα για την 6η Απρίλη, με σκοπό να νεκρώσουν χιλιάδες χώροι δουλειάς, να βρεθούν στον δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, μαζί με βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Να αποτελέσει η μέρα αυτή σταθμό στην πάλη ενάντια στον βραχνά της ακρίβειας, μαχητική - αγωνιστική απάντηση στα ψίχουλα της κοροϊδίας, έκφραση της θέλησης του λαού για καμιά εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μην πληρώσει τα «σπασμένα» των σφοδρών ανταγωνισμών.

Στο πλαίσιο αυτό και με αιχμή την πάλη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, με την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, με μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει, το πρόγραμμα δράσης κάθε μέρα εμπλουτίζεται, μεταφέροντας το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο.

Μαζί με τα εργατικά συνδικάτα συμπορεύονται συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών και φοιτητών, άλλοι μαζικοί φορείς που καλούν σε συμμετοχή προκειμένου τα απεργιακά συλλαλητήρια να αποκτήσουν χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης. Τη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια έχουν ανακοινώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών. Ακόμα κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Δεμένα τα βαπόρια - δεν πετάνε τα αεροπλάνα

Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες των πλοίων με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, την οποία πήρε μετά από πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, ώστε να εκφραστεί και στους καταπέλτες η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών.

Απεργούν την Τετάρτη και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, καθηλώνοντας τα αεροπλάνα στο έδαφος.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί λεωφορείων) πήρε απόφαση για στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι συνελεύσεις για την οργάνωση της απεργιακής μάχης. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις στα παραρτήματα Κέντρου, Πειραιά, Νοτιοανατολικών Συνοικιών και Νέας Ιωνίας σήμερα, Περιστερίου, Ιλίου, Βορειανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας στις 3 Απρίλη, Αιγάλεω και Μενιδίου στις 4 Απρίλη. Ακόμα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη στο εργοτάξιο της «Ιντρακάτ» στη Συγγρού.

Το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα και διευκολυντική στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 3 μ.μ.) προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη συνάντηση που θα έχει προηγουμένως με την εργοδοσία για την υπογραφή ΣΣΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect» και λοιπών θυγατρικών καλεί τα σωματεία του κλάδου σε σύσκεψη σήμερα, με αφορμή τις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για την τηλεργασία, που επεκτείνονται.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, έπειτα από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συνταξιούχων. Αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεων όπως: Παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα στη ΔΕΗ, εξορμήσεις έξω από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αύριο, μηχανοκίνητη πορεία στις 4 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ