Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER
Σε ομηρία οι εργολαβικοί και με μειώσεις μισθών

Σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3 Απρίλη καλεί το κλαδικό Συνδικάτο

Τη διοίκηση των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier για τη διατήρηση του καθεστώτος ομηρίας των εργαζομένων, με μηνιαίες συμβάσεις μέσω τρίτων εταιρειών, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) και καλεί τους εργαζόμενους στη Γενική του Συνέλευση την Κυριακή 3 Απρίλη στις 10.30 π.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος), καθώς και στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη διοίκηση.

Ακόμα χειρότερα, έρχονται καταγγελίες εργαζομένων, που βιώνουν αυτό το καθεστώς ομηρίας, ότι τρίτες εταιρείες στις οποίες απασχολούνται («Speedcon» κ.ά.) τους μετατρέπουν τη σύμβαση προς το χειρότερο, με μεγάλη μείωση του μισθού, γιατί παύει η αναγνώριση των τριετιών τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η εργολαβία μεταφέρθηκε από τα ΕΛΤΑ Courier στα ΕΛΤΑ, και όπως λένε οι εργολαβικές εταιρείες «τα ΕΛΤΑ δεν αναγνωρίζουν τις τριετίες»! «Είναι πάγια τακτική των ΕΛΤΑ να μην αναγνωρίζει τις τριετίες των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, και αυτό αποτελεί εμπόδιο στη διεκδίκησή τους, μπροστά στον φόβο να μην ανανεωθεί τον άλλο μήνα η σύμβασή τους», τονίζει το ΣΕΤΤΑ.

Το ΣΕΤΤΑ θυμίζει τις μάχες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier, δείχνοντας «ότι δεν είμαστε αόρατοι και ότι συλλογικά, οργανωμένα, μέσα από το Συνδικάτο μας μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω». Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλεί σε αγώνα «για δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και απορρόφηση όλων από τα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier, για ένταξή μας στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier, για ΣΣΕ με αυξήσεις. Συμπορευόμαστε με εκατοντάδες σωματεία ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς. Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ