Σάββατο 26 Μάρτη 2022 - Κυριακή 27 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λόγια από καρδιάς

Με δυο λόγια από καρδιάς και με απέραντη αγάπη και σεβασμό μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Ειρήνη Φέρτη για την προσφορά έργων του Ηλ. Φέρτη στο Αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και για το πώς ήταν ο ίδιος ως πατέρας και ως δημιουργός.

«Εκανα πράξη την επιθυμία του πατέρα μου. Ηθελε ο ίδιος να δοθούν στο Κόμμα, άλλωστε απεικόνιζαν πλευρές από την Ιστορία του ΚΚΕ. Ο πατέρας μου δημιούργησε αυτά τα έργα σε δύσκολα χρόνια όντας και ο ίδιος δοσμένος στον αγώνα που δινόταν με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Ο πατέρας μου ήταν ένας γενναιόδωρος, ευαίσθητος και συναισθηματικός άνθρωπος. Μοίραζε απλόχερα την αγάπη του στην οικογένεια, τους φίλους, την Τέχνη του. Πάντα ήταν παρών για τον άνθρωπο.

Δεν χρησιμοποίησε ποτέ το ταλέντο του για εφήμερη δόξα και προβολή. Ηταν πάντα σεμνός. Γεύτηκε τη μεγάλη χαρά μέσα στο εργαστήριό του, την ώρα της δημιουργίας. Είχε μια σιγουριά για τη δουλειά του. "Εχω το χέρι μου", έλεγε. Για αυτό, κατάφερε να διακριθεί και σε άλλα είδη της εικαστικής τέχνης, όπως τη γλυπτική, τη χαρακτική, την κεραμική, αλλά και στην ποίηση και τη λογοτεχνία...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ