Η Τζούλι Κρίστι και ο Αλαν Μπέιτς στην ταινία «Μακριά από το αγριεμένο πλήθος» |
«Μακριά από το αγριεμένο πλήθος», σε σκηνοθεσία Τζον Σλέσινγκερ.
Η φαντασμένη, πεισματάρα, αλλά πανέμορφη Μπαθσίμπα κληρονομεί μια φάρμα και μαζί μ' αυτήν ...την πολυπόθητη ανεξαρτησία της. Προσλαμβάνει ένα θαυμαστή της, τον οποίο η ίδια έχει απορρίψει από πιθανό εραστή, τον Γκαμπριέλ, για να φροντίζει τα ζώα, ενώ προσπαθεί να γοητεύσει έναν πραγματικό τζέντλεμαν, τον ιδιοκτήτη της γειτονικής φάρμας Μπόλντγουντ. Πριν προλάβει, όμως, να τον κατακτήσει, ερωτεύεται τον Τρόι, έναν γοητευτικό αξιωματικό του Ιππικού και πολύ σύντομα τον παντρεύεται. Ομως, ο Τρόι είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν. Ενας αθεράπευτος χαρτοπαίκτης, που σκορπά τα χρήματά της και μετά την εγκαταλείπει. Η Μπαθσίμπα, πιστεύοντας ότι ο Τρόι είναι νεκρός, αποφασίζει να παντρευτεί τον Μπόλντγουντ. Τότε, εντελώς ξαφνικά, ο Τρόι ξαναεμφανίζεται... Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Κρίστι, Αλαν Μπέιτς, Τέρενς Σταμπ, Πίτερ Φιντς (ΝΕΤ, 22.00).
«Μια γυναίκα από τη Γαλλία», σε σκηνοθεσία Ρεζίς Βαρνιέ.
Η ιστορία μιας Γαλλίδας - της Ζαν - που λατρεύει τη ζωή και που, ίσως, το μοναδικό της λάθος ήταν ότι υπήρξε υπερβολικά ελεύθερη για την εποχή της. Πλάι της, δύο άντρες. Ο πρώτος που επέλεξε και παντρεύτηκε στα είκοσί της, παραμονές του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεύτερος ένας Γερμανός, ο εραστής, που αναστάτωσε τα πάντα. Ο σκηνοθέτης σπάζει τα όρια της ερωτικής ιστορίας και η ταινία μεταλλάσσεται σε «τοιχογραφία» μιας ολόκληρης εποχής, που φέρνει ριζικές αλλαγές στη Γαλλία, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η Ζαν, λοιπόν, είναι ένα σύμβολο. Η Γαλλία. Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Μπεάρ, Ντανιέλ Οτέιγ, Γκαμπριέλ Μπαριλί, Ζαν Κλοντ Μπριαλί (MEGA, 03.00).
«Χώμα και νερό», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Καρκανεβάτου.
Ενας νεαρός λυράρης, άνθρωπος του ενστίκτου, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη φύση, εγκαταλείπει για πρώτη φορά τον τόπο του - κάπου στη Μακεδονία - κι έρχεται στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας τα ίχνη της κοπέλας, με την οποία είναι ερωτευμένος. Στη μεγαλούπολη, θέλοντας να βοηθήσει μια Ρωσίδα, θα ζήσει μια περιπέτεια στον υπόκοσμο. Το σενάριο είναι χαοτικό και σχηματικό σε ό,τι αφορά στους χαρακτήρες του περιθωρίου και του υποκόσμου. Η σκηνοθεσία δημιουργεί, όμως, καλές στιγμές. Πολύ καλή είναι η μουσική του Γιάννη Αγγελάκα και του Γιώργου Χριστιανάκη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Καραμίχος, Φωτεινή Παπαδόδημα, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Αγγελάκας, Βάσια Ελευθεριάδη (ΝΕΤ, 00.15).