Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Παρουσιάζει σήμερα στους πρυτάνεις τους άξονες του νέου νόμου - πλαισίου

Ολοταχώς προχωρά η κυβέρνηση για τη θεσμοθέτηση του νέου νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, τους άξονες του οποίου αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, σε έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο Πρυτάνεων. Την επόμενη βδομάδα η υπουργός έχει ζητήσει να έχει συναντήσεις με τους υπεύθυνους Παιδείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων με θέμα επίσης τον νέο νόμο - πλαίσιο.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιδιώκει να βρει ερείσματα για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία και δημοσιεύματα εμφανίζουν να έχει κάνει πίσω σε προτάσεις που είχαν προβληθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως π.χ. η επαναφορά των Συμβουλίων Διοίκησης.

Σύμφωνα με την επιστολή της υπουργού προς τους εκπροσώπους των κομμάτων ο νόμος θα δομείται στους άξονες: Αναβάθμιση της ποιότητας, βελτίωση της λειτουργικότητας, προώθηση της διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την κοινωνία και εκσυγχρονισμός του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο επίσης για διατάξεις που θα θεσπίζουν θέσεις μάνατζερ στα ΑΕΙ, θα αναβαθμίζουν την πρακτική άσκηση των φοιτητών, θα ενισχύουν την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ σχολών και τμημάτων, θα απελευθερώνουν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προβλέποντας παράλληλα ανταποδοτικές υποτροφίες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ