Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!»

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο σφαγείο!», τονίζουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα που εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και δυναμώνουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας που ματώνει για τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας. «Αυτό το μήνυμα έστειλαν χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, δεκάδες καλλιτέχνες στην αντιπολεμική συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/3 στο Σύνταγμα και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα! Μέσα από τη συμμετοχή μας φωνάξαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, στη μετατροπή του ελληνικού λαού σε θύτη άλλων λαών και θύμα των ανταγωνισμών για τα κέρδη», τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι ευχαριστούν τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία και ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον πόλεμο. «Με τα τραγούδια τους έδωσαν την καλύτερη απάντηση στη στοχοποίηση και το κλίμα λογοκρισίας που καλλιεργείται απέναντι σε όποιον καλλιτέχνη, οποιονδήποτε άνθρωπο αρνείται να συνταχθεί με το κλίμα διαίρεσης ανάμεσα στους λαούς και δικαιολόγησης της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Είναι λογικό η αντιπολεμική δράση των φοιτητών να ενοχλεί μια μικρή μειοψηφία που έχει στηρίξει όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σήμερα έχει διαλέξει στρατόπεδο πολέμου. Πρώτα και κύρια την κυβέρνηση της ΝΔ και τη φοιτητική της παράταξη (ΔΑΠ), που κάνει τα πάντα για να πάρει τα εύσημα του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πρόθυμη για αποστολή ακόμα και ελληνικών στρατευμάτων! Ενοχλεί κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, που συναινούν στην εμπλοκή και από κυβερνητικές θέσεις έκαναν τα πάντα για να μετατραπεί η χώρα μας σε ορμητήριο επεμβάσεων, για να γεμίσει με βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ενοχλεί τα κάθε λογής πολεμοχαρή φασιστοειδή, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, κάθε ξεπεσμένο απολογητή των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων όπου Γης που αυτές τις μέρες έχει βαλθεί να δικαιολογεί τον μισθό του με απίθανα άρθρα ενάντια στις αντιπολεμικές δράσεις των συλλόγων και των καλλιτεχνών», υπογραμμίζουν οι φοιτητές, τονίζοντας: «Οι δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων, οι δράσεις αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό και καταδίκης του πολέμου σε εκατοντάδες τμήματα και έτη, σχολεία και σχολές αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας στέκεται απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό που συντελείται στην περιοχή μας. Δεν αποδέχεται να ξοδεύονται δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ που μας μπλέκει πιο ενεργά σε πολεμικά σχέδια και πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη χώρα.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους με όλες τις μορφές, ειδικά μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού, στις 21 Μάρτη, και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ