Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Νέα άθλια πρόκληση και επιθέσεις από φασιστοειδή

Καταγγελία από την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Νέα εμφάνιση, αυτήν τη φορά στον Εβρο, έκαναν άτομα της ακροδεξιάς ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Περίπου 10 από αυτούς, που είχαν δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν με τα πόδια τη διαδρομή από το Φυλάκιο Εβρου μέχρι την Αθήνα, μαζεύοντας υπογραφές σε ένα κείμενο γεμάτο ρατσιστικό μίσος, εμφανίστηκαν την Παρασκευή 18/2 με χρυσαυγίτικο θράσος και αμφίεση στο Διδυμότειχο και στη συνέχεια στο Σουφλί.

Σύμφωνα με αναφορές, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αυτόκλητα ελέγχους για τη νομιμότητα των εμπόρων της λαϊκής αγοράς στο Σουφλί, εστιάζοντας σε όποιον έκριναν «ξένο», και στη συνέχεια μπήκαν σε καταστήματα εστίασης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, όταν η συμμορία είδε ότι «η φασιστική ρητορεία τους δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος, έφτασαν στο σημείο να χειροδικήσουν σε συμπολίτες μας».

Η ΤΕ Εβρου καταδικάζει τη νέα πρόκληση της ακροδεξιάς ομάδας, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «αποκαλυπτική και καταδικαστέα» τη στάση του κράτους και της αστυνομίας, καθώς παρότι κλήθηκε άμεσα από τον λαό της περιοχής να παρέμβει, δεν έκανε τίποτα στην πράξη.

«Να μην περιμένουμε τίποτα από αυτό το εχθρικό προς τον λαό κράτος, που προτεραιότητά του είναι τα κέρδη των λίγων και όχι η προστασία του λαού, που χαϊδεύει τους φασίστες ως κρατική εφεδρεία στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Είναι αυτό το κράτος που χτυπά με τα γκλομπς τους εργαζόμενους, αυτό που ψεκάζει με χημικά όποιον διεκδικήσει τα δικαιώματά του, είναι αυτό το κράτος που έστειλε τα ΜΑΤ και προχώρησε σε συλλήψεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων στα "Πετρέλαια Καβάλας", που έστειλε τις Μονάδες Υποβρύχιων Αποστολών, την ΟΠΚΕ, το Λιμενικό και ομάδες ΔΙΑΣ στους απεργούς εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγες μέρες».

«Ούτε στο Σουφλί ούτε πουθενά να μην έχουν τόπο να σταθούν οι φασίστες. Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν αυτοί οι εγκληματίες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ