Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Απαιτούν επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Με νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στο δημαρχείο Ιωαννίνων και τον ΟΑΕΔ την περασμένη βδομάδα, όπου αποσπάστηκε η καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στη συγκεκριμένη δομή εργάζονταν από το 2019 53 εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που υλοποίησε ο δήμος Ιωαννιτών, και σήμερα απολύθηκαν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, επειδή το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκχώρησε τις υπηρεσίες σε εργολάβους και MΚΟ.

Οι συνδικαλιστές του ΕΚΙ κατήγγειλαν την Περιφέρεια Ηπείρου που επικαλούνταν ότι είναι αναρμόδια για το ζήτημα και απέρριπτε συνάντηση και τελικά, υπό την πίεση της κινητοποίησης, ολιγομελής επιτροπή συναντήθηκε με τον εκτελεστικό γραμματέα και τον περιφερειάρχη Ηπείρου. Κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, αποσπώντας δέσμευση για παρέμβαση της Περιφέρειας στον διευθυντή της δομής φιλοξενίας.

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης οι απολυμένοι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, όπου πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ