Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαντάμε με το δικό μας «πόρισμα» στα σχέδια περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη στο Γενικό Λογιστήριο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια για περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 2 μ.μ., στο Γενικό Λογιστήριο (Προπύλαια, επί της Πανεπιστημίου).

Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στο πόρισμα της «δήθεν ανεξάρτητης "επιστημονικής" Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει επί ΝΔ, με σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ». Οπως καταγγέλλει, το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής «δεν στηρίζεται σε καμία Μελέτη Επαγγελματικού Κινδύνου ή έστω επιδημιολογική». Προτείνει κατάργηση ή περικοπή του επιδόματος που χορηγείται σήμερα σε μια σειρά ειδικότητες εργαζομένων, χωρίς να εξετάζει τους όρους δουλειάς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, υπηρετώντας τον στόχο για «μεσοσταθμική μείωση του ποσοστού των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα κατά 32%».

«Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση ή περικοπή είναι απαράδεκτη», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο. «Είναι ώρα να βγάλουμε το δικό μας πόρισμα, που στηρίζεται στην πραγματικότητα και σε αντικειμενικά γεγονότα όπως: Τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα και τους χιλιάδες σακατεμένους συναδέλφους. Τους δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους από εργασιακές ασθένειες. Τα κακοσυντηρημένα μέσα εργασίας. Τα ελλιπή και κακής ποιότητας ΜΑΠ που δίνουν και αν και όταν δίνουν. Τις ελλείψεις γιατρών και τεχνικών ασφαλείας κ.ά.», τονίζει.

Διεκδικεί: Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο. Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθού. Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους. Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα. Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα ΜΑΠ που χρειάζονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ