Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τη Δευτέρα η διαμαρτυρία των σωματείων στην Αττική

Στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας το αγωνιστικό ραντεβού

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. προχωρούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ν. Αττικής και η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, για το ζήτημα της τηλεργασίας. Τα τρία σωματεία απευθύνονται στους εργαζόμενους και στα επιχειρησιακά σωματεία των κλάδων τους, όπου η εργοδοσία εφαρμόζει γενικευμένα το καθεστώς της τηλεργασίας και με τη βοήθεια της κυβέρνησης σχεδιάζει τη μονιμοποίησή της, και τους καλούν να διεκδικήσουν μια σειρά αιτημάτων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν τις ρυθμίσεις της πρόσφατης κυβερνητικής τροπολογίας και την προσπάθεια μονιμοποίησης της τηλεργασίας, και διεκδικούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Για όσο διάστημα διαρκεί η δουλειά από το σπίτι, απαιτούν: Η τηλεργασία να είναι εθελοντική και με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο. Να μην εφαρμόζεται καμία «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας. Σταθερό ωράριο για όλους. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου, με υποχρέωση του εργοδότη. Η τηλεργασία να μην υποκαθιστά κανενός είδους άδεια (ασθενείας, γονική, αργίες κ.ά.). Οσον αφορά το κόστος από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός, άλλα πάγια), διεκδικούν να βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία. Επιπλέον, ξεκαθαρίζουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας των τηλεργαζομένων είναι ο εργοδότης.

Αποκαλυπτική της στόχευσης της εργοδοσίας μέσα από την επιλογή της τηλεργασίας είναι η κατάσταση στην «Cosmote e-Value». Οπως σημειώνει το επιχειρησιακό Σωματείο της Αττικής, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι από το σπίτι «αναγκάζονται να δουλεύουν πέρα από το ωράριό τους για να βγει ο "στόχος"», «δουλεύουν όταν νοσούν», εργάζονται σε αργίες. Επιπλέον, η εργοδοσία «έχει επιδιώξει την εφαρμογή σπαστού ωραρίου μέσω της τηλεργασίας», ενώ πρόσφατα αξίωσε την «αναπλήρωση» του χρόνου εργασίας όταν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης ή με τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

«Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουν οι συνάδελφοί μας όταν νοσούν. Σήμερα καταργούν την άδεια ασθένειας, αύριο τη γονική, τη λοχεία κ.ά.», καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Mellon» και καλεί στην κινητοποίηση. Υπενθυμίζει ότι η εργοδοσία έχει επιβάλει σε μητέρες παιδιών που νοσούν να δουλέψουν με τηλεργασία, ενώ βρίσκει την ευκαιρία να απολύει εργαζόμενους «εξ αποστάσεως». Η εταιρεία «κρύβεται πίσω από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» και δεν διαθέτει «ούτε ένα ευρώ για επιπλέον μέτρα προστασίας (τεστ, μάσκες)», τη στιγμή που τις τελευταίες «νοσούν καθημερινά κατά μέσο όρο 10 συνάδελφοι τη μέρα (30% όσων δουλεύουν στην εταιρεία)».

Δήλωση «συναίνεσης» για την παροχή τηλεργασίας

Για το τι σημαίνει τηλεργασία και πώς τη χρησιμοποιούν οι εργοδότες, αξιοποιώντας και τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, ενδεικτική είναι η καταγγελία της ΕΛΕΠΑ για την εταιρεία «Deloitte», η οποία μάλιστα πρόσφατα διαφημιζόταν από την κυβέρνηση ως μία από τις εμβληματικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Φλεβάρη έστειλε στους εργαζομένους της «δήλωση συναίνεσης για την παροχή τηλεργασίας», που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύμβασής τους, «επιδιώκοντας να μονιμοποιήσει την τηλεργασία και το υβριδικό μοντέλο (εργασία από τον χώρο των γραφείων και εξ αποστάσεως εργασία)».

Με τη δήλωση αυτή, σημειώνει η ΕΛΕΠΑ, «οι εργαζόμενοι καλούνται να συμφωνήσουν σε de facto τηλεργασία σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς δικαίωμα επιλογής για εφαρμογή της ή όχι, παρά μόνο σχετικά με το ποιες μέρες της βδομάδας αυτή θα εφαρμόζεται». Σύμφωνα με τους όρους της «δήλωσης»: Η ευθύνη τήρησης του ωραρίου μετατίθεται από τον εργοδότη στους εργαζόμενους, «όταν η ίδια η καθημερινότητα που βιώνουμε, με τα ατέλειωτα ωράρια και πίεση για να βγει η δουλειά, επιβεβαιώνει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην πράξη και ότι θα "πρέπει" να κάνει ο εργαζόμενος ό,τι χρειαστεί για να βγει το "project"». Ο εξοπλισμός γίνεται υποχρέωση του εργαζόμενου, και σε ό,τι αφορά την κάλυψη της τεχνικής βλάβης από τον εργοδότη «η πείρα δείχνει ότι σε περιπτώσεις που υπήρχε βλάβη, ο εργαζόμενος καλύπτει τις ώρες που "χάθηκαν" πέραν του ωραρίου του». Περαιτέρω, το ελάχιστο επίδομα των 30 ευρώ που θα δίνουν ως αποζημίωση «μπορεί να μεταβληθεί μονομερώς από τον εργοδότη», ενώ έτσι κι αλλιώς το ύψος του είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ