Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση!

Κινητοποίηση την Τρίτη στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Σε κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, την Τρίτη 1 Φλεβάρη στις 8 π.μ., καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), με σύνθημα «Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση!».

Ο κίνδυνος να παραμείνουν χωρίς θέρμανση χιλιάδες νοικοκυριά μέσα στο καταχείμωνο είναι υπαρκτός στην Κοζάνη, καθώς το θερμικό φορτίο από τις μονάδες 3 και 4 του Αγίου Δημητρίου δεν επαρκεί, όπως ανακοίνωσε και η ΔΕΥΑΚ, η οποία καλύπτει το έλλειμμα με την κατανάλωση πετρελαίου.

Μάλιστα, πρόσφατη είναι η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κοζάνης να αυξήσει κατά 10% την τιμή της τηλεθέρμανσης προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης από την άνοδο του κόστους λειτουργίας λόγω απολιγνιτοποίησης.

Οπως τονίζει το ΣΕΕΕΝ, οι εξελίξεις αυτές είναι αποκαλυπτικές για τις συνέπειες της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - απολιγνιτοποίησης σημειώνοντας παράλληλα πως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο (σε περίπτωση βλάβης μονάδας, αδυναμία ΔΕΥΑΚ να πληρώσει το πετρέλαιο) να μείνει ο λαός της Κοζάνης χωρίς θέρμανση ή με μειωμένο θερμικό φορτίο.

Υπογραμμίζει πως πρέπει να σημάνει συναγερμός για τους εργαζόμενους και τον λαό, με βάση και το παράδειγμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα, όπου «ο κρατικός μηχανισμός και οι ιδιωτικές εταιρείες δήλωναν την ετοιμότητά τους ...με τα γνωστά αποτελέσματα», καθώς «ανάλογες διαβεβαιώσεις και εφησυχασμό είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και από τοπικούς και άλλους παράγοντες για την τηλεθέρμανση». Και καταλήγει: «Δεν πρέπει να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ