Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Σάββατο το συλλαλητήριο για την Υγεία και το λαϊκό εισόδημα

Στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή το αγωνιστικό ραντεβού | Συγκεντρώσεις και στη Δυτική Αθήνα στις 25/1, από σωματεία και φορείς

Συλλαλητήριο «για την υπεράσπιση της ζωής του λαού» οργανώνουν το Σάββατο 22 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της περιοχής, με το αγωνιστικό ραντεβού να έχει οριστεί στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

«Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη ζωή μας», σημειώνει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο, στο οποίο έχουν ανταποκριθεί εργατικά σωματεία από μια σειρά κλάδους, όπως ναυτεργάτες, Εμπόριο, λογιστές, η ΕΝΕΔΕΠ, αλλά και υγειονομικοί από τα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.

Στις 25 Γενάρη στη Δυτική Αθήνα

Σε συγκεντρώσεις στους τρεις δήμους της Δυτικής Αθήνας (Ιλιον, Πετρούπολη και Αγ. Αναργύρους - Καματερό) καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος, την Τρίτη 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ. Οι συγκεντρώσεις των σωματείων θα καταλήξουν σε πορείες στα δημαρχεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πετρούπολη η συγκέντρωση θα είναι στην πλατεία Ηρώ, στο Ιλιον στην κεντρική πλατεία Ιλίου και στους Αγ. Αναργύρους - Καματερό στην κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων.

Τα σωματεία σημειώνουν τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού για παράδειγμα το μοναδικό κέντρο Υγείας της περιοχής εξυπηρετεί τέσσερις δήμους. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το ΠΕΔΥ της Πετρούπολης από 22 γιατρούς έχει μείνει με μόλις 3 (!), ενώ αυτά του Αγ. Φανουρίου και της Μπίμπιζα λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς καμιά ενίσχυση σε προσωπικό. Η τραγική εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι ολόκληρη η Δυτική Αθήνα στηρίζεται σε ένα μόνο νοσοκομείο, το «Αττικόν», και αυτό με τεράστιες ελλείψεις.

Δραματική είναι και η κατάσταση στα σχολεία. Την ίδια ώρα και ενώ τα κρούσματα στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνολικά στους εργαζόμενους πολλαπλασιάζονται, υπάρχει μόνο ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ στο δήμο Ιλίου, που πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και αυτό μόνο τις πρωινές ώρες 9-3, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία να στρέφεται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, που θησαυρίζουν.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής διεκδικούν ενίσχυση της ΠΦΥ και των νοσοκομείων, δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, σε περισσότερα σημεία και με επέκταση του ωραρίου, μείωση των μαθητών ανά τμήμα και προσλήψεις στα σχολεία. Απαιτούν επίσης μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ