Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εκτεταμένη διασπορά σε προσωπικό και ασθενείς - φρακάρουν οι ΜΕΘ

Με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που παραμένουν και που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες μετά τις πολλές νοσηλείες υγειονομικών και τις αναστολές εργαζομένων, καλούνται τα δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες εισαγωγές και τις διασωληνώσεις που δεν μειώνονται, με ασθενείς να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και τους ιδιώτες κλινικάρχες που ξεδιαλέγουν ποιες περιπτώσεις θα περιθάλψουν.

Ενδεικτικές είναι οι καταγγελίες της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας. Σύμφωνα με αυτές, η παθολογική κλινική πλέον έχει απομείνει με 7 μόνο παθολόγους σε σύνολο 13 οργανικών θέσεων, μετά και από έναν εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του λόγω COVID, δύο παραιτήσεις, μία αναστολή εργασίας και μία νόσηση των τελευταίων ημερών. Δεν επαρκούν για να καλύψουν την κλινική, πόσο μάλλον και τα ΤΕΠ, για τα οποία έχουν καταστεί υπεύθυνοι μετά τη μετακίνηση των γιατρών του ΤΕΠ στις κλινικές COVID. Οι ειδικευόμενοι νοσούν ο ένας μετά τον άλλο, αφού όλο το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε χώρο διασποράς για τους υγειονομικούς με τα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης και την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους από τη διοίκηση.

Το τμήμα ΤΕΠ, στο οποίο η προσέλευση ασθενών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τον τελευταίο μήνα, παραπέει, αφού στηρίζεται σε τρεις μόλις παθολόγους και συνεχείς μετακινήσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Η κατάσταση είναι τόσο εξοντωτική που ειδικός και ειδικευόμενος έφτασαν να εφημερεύουν θετικοί στον COVID και με πυρετό επί διήμερο, για να εξυπηρετήσουν τον τεράστιο όγκο περιστατικών! Σημειώνεται ότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία προκήρυξη θέσης για γιατρό στο ΤΕΠ και ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Το ακτινολογικό έχει πλέον μόνο δύο μόνιμους ακτινολόγους, μετά από τις τρεις παραιτήσεις στο τελευταίο εξάμηνο λόγω της εξοντωτικής εργασίας που εξωθεί τους γιατρούς σε άλλες θέσεις εργασίας. Η μετακίνηση δύο ακτινολόγων από τα Τρίκαλα και η σύμβαση ενός ακόμα με «μπλοκάκι» όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει σοβαρές και μόνιμες λύσεις, αλλά αντίθετα προωθεί σταδιακά την ιδιωτικοποίηση. Σημειώνεται ότι υπάρχει κίνδυνος τον Φλεβάρη να μην καλυφθούν εφημερίες για πάνω από τον μισό μήνα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ ακόμα και οι εξετάσεις για τον μαγνητικό τομογράφο καθίστανται αμφίβολες.

Και στην Κρήτη, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αύξηση των εισαγωγών και διασωληνώσεων, τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό. Χτες η ΜΕΘ covid στο ΠΑΓΝΗ φράκαρε. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς covid διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η μεγάλη διασπορά στο προσωπικό του νοσοκομείου (ως συνέπεια και της μείωσης της καραντίνας στις 5 μέρες) έχει ως αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να μένουν το απόγευμα ακάλυπτα τμήματα από καθαρίστριες, βοηθούς θαλάμων, όπως στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια στην απογευματινή βάρδια για όλο το νοσοκομείο.

Ενώ νέα αναστάτωση προκλήθηκε και στην Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου 6 νοσηλευόμενοι ασθενείς διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού (ΜΑΚ). Οι υπόλοιποι αιματολογικοί ασθενείς - που ...συννοσηλεύονταν στους ίδιους θαλάμους με τα κρούσματα! - υποβάλλονται σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ και έχουν τεθεί σε καραντίνα ως «ύποπτοι», σε γειτονικούς, ωστόσο, θαλάμους με ουδετεροπενικούς ασθενείς.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ «σε συχνούς ελέγχους υποβάλλεται και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, χωρίς να βγει κανείς σε καραντίνα. Για τις επόμενες δέκα μέρες η Αιματολογική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές, οι οποίες θα νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές». Να σημειωθεί ότι κρούσματα διαπιστώθηκαν τις τελευταίες βδομάδες και σε νοσηλευόμενους σε άλλες κλινικές, την ορθοπεδική, τη γαστρεντερολογική, την ογκολογική, την καρδιολογική, με τις ΜΑΚ να επιβαρύνονται με χειρουργικά και άλλα περιστατικά χωρίς σοβαρή νόσο COVID.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ