Τρίτη 18 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΟΠΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Στη σκιά της απέλασης του Ν. Τζόκοβιτς

Την Κυριακή 16/1 το μεσημέρι έληξε και τυπικά το σίριαλ της παραμονής του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. Δικαστήριο της χώρας απέρριψε τη δεύτερη έφεση που είχε υποβάλει η πλευρά του Σέρβου κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης για ακύρωση της βίζας του για λόγους δημόσιας «ασφάλειας» και «νομιμότητας», όπως ειπώθηκε, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να εγκαταλείψει τη χώρα φεύγοντας για το Ντουμπάι. Σημειώνεται πως για δύο βδομάδες περίπου η άφιξη του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία και η κατ' εξαίρεση άδεια που εξασφάλισε για συμμετοχή από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ είχαν προκαλέσει μια σφοδρή κόντρα μεταξύ της πλευράς του παίκτη και της κυβέρνησης της Αυστραλίας, η οποία μάλιστα έφθασε στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας με αφορμή το καθεστώς περιορισμού στο οποίο είχε τεθεί ο παίκτης μετά την πρώτη ακύρωση της βίζας του (κατόπιν λαθεμένης συμπλήρωσης, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο τενίστας) κατά την άφιξή του την Τετάρτη 5/1. Στις μέρες που μεσολάβησαν ο παίκτης δικαιώθηκε από δικαστική απόφαση στο θέμα της ακύρωσης της βίζας και του καθεστώτος υπό περιορισμό, ωστόσο ο υπουργός Μετανάστευσης, κάνοντας χρήση των διευρυμένων αρμοδιοτήτων που του παρέχει η νομοθεσία, προχώρησε στην ακύρωση της βίζας την Παρασκευή 14/1. Η πλευρά του Τζόκοβιτς υπέβαλε νέα ένσταση, χωρίς αυτήν τη φορά να δικαιωθεί.

Ετσι, το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του στο πρώτο τουρνουά κατηγορίας Grand Slam της χρονιάς, το Αυστραλιανό ΟΠΕΝ, που άρχισε χτες 17/1, στο οποίο κατέχει το ρεκόρ κατακτήσεων.

Αγχωμένη πρόκριση για την Σάκκαρη

Αν και με ιδιαίτερο άγχος, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ μετά τη νίκη επί της Γερμανίδας Τατιάνα Μαρία με 2-0 σετ (6-4, 7-6). Η Ελληνίδα τενίστρια, αν και με τον ρόλο του φαβορί απέναντι στην αντίπαλό της Νο 258 στον κόσμο, υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη (38 λάθη για 28 πόντους) δυσκολεύοντας το παιχνίδι της, ωστόσο η ανασύνταξή της στα κρίσιμα σημεία κάθε σετ της έδωσε το δικαίωμα να φθάσει στη νίκη.

Πρεμιέρα σήμερα για τον Στ. Τσιτσιπά

Πρεμιέρα στη διοργάνωση θα κάνει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζοντας για τον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό τον Σουηδό Μάικλ Ιμερ, Νο 82 στον κόσμο. Ο αγώνας του Ελληνα τενίστα, που έχει τον ρόλο του απόλυτου φαβορί στην αναμέτρηση, είναι προγραμματισμένος περίπου για τις 11.30 το πρωί, ώρα Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ