Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Από την Ελλάδα έως το Μεξικό ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η δύναμή μας!»

Στο Διεθνές Σεμινάριο της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών Μεξικού, με τίτλο «Ο διεθνής συντονισμός των Κομμουνιστικών Νεολαιών και το παράδειγμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων», μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Το Διεθνές Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη στην Πόλη του Μεξικού, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 3ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΚΚ Μεξικού, και συμμετείχαν επίσης Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Στην παρέμβασή του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, αφού αναφέρθηκε στους συντροφικούς δεσμούς του ΚΚ Μεξικού και της ΟΚΝ Μεξικού με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ευχαρίστησε θερμά για τη συμπαράστασή τους, όπως και του εργατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας, και για τη συμβολή τους στην επιτυχία του πρόσφατου αγώνα των εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ανάμεσα στις διάφορες δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και 4ωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση, έξω από τα γραφεία της COSCO, του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών στη Βέρα Κρουζ του Μεξικού.

Αφού αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπου το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους κομμουνιστές του Μεξικού, ο Ν. Αμπατιέλος σημείωσε: «Ο λαός και η νεολαία βιώνουν τις δυσκολίες, έρχονται αντιμέτωποι με μια σφοδρή επίθεση, τόσο στην Ελλάδα, με τη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στο Μεξικό, με τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ομπραδόρ. Εχουμε πείρα τα τελευταία χρόνια ότι οι αστικές κυβερνήσεις, νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές ή συμμαχικών σχημάτων, εναλλάσσονται, αλλά κοινός παρονομαστής είναι η πολύμορφη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι κάθε αστική κυβέρνηση είναι εχθρική απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, ακριβώς γιατί στόχος της είναι να υπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ν. Αμπατιέλος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Εχουμε βαθιές ιστορικές ρίζες. Αντλούμε πείρα και διδάγματα από την υπερεκατοντάχρονη πορεία του κομμουνιστικού κινήματος... Απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη διεθνώς προβάλλει η σημασία της ενιαίας επαναστατικής στρατηγικής των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντικά τα βήματα που έχουν κάνει το ΚΚΕ και το ΚΚ Μεξικού, μέσα από τη στενή συνεργασία που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της "Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης" (ΔΚΕ), μέσα από τη συνεργασία τους στις Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, από την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και των δεσμών των δύο Κομμάτων... Σήμερα, ενάντια στον αρνητικό για τους λαούς διεθνή συσχετισμό, προβάλλει η ανάγκη κοινής πάλης των Κομμουνιστικών Νεολαιών σε όλο τον κόσμο. Ο προλεταριακός διεθνισμός, ο διεθνιστικός χαρακτήρας της πάλης μας δεν είναι απλή έκφραση αλληλεγγύης, αλλά αποτελεί συστατικό στοιχείο της, που προκύπτει από τον διεθνή χαρακτήρα της ταξικής πάλης... Προχωράμε μπροστά για να ισχυροποιήσουμε την κοινή πάλη των ΚΝ, γνωρίζοντας ότι το δυνάμωμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας σε κάθε χώρα, η πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ενίσχυσή της είναι η καλύτερη συμβολή στην ισχυροποίηση της πάλης μας διεθνώς. Είμαστε ενωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία αντάξια των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών! Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον της νέας γενιάς των χωρών μας δεν είναι ο σάπιος καπιταλισμός, αλλά η κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη και ο λαός, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός! Σε αυτόν τον αγώνα ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η δύναμή μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ