Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Μονόδρομος για τον λαό ο αγώνας για να πάρει το τιμόνι των εξελίξεων στα χέρια του

Την τακτική της κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που επιχειρούν να σώσουν μακιγιάροντας το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, για να μη δουν ότι ο μόνος τρόπος να δουν μία άσπρη μέρα είναι να ξεμπερδεύουν με αυτό, κατήγγειλε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

«Συνειδητά παραπλανάτε τον κόσμο. Τριάντα χρόνια τώρα από το '90, που προσωρινά γλιτώσατε από τον εφιάλτη σας, τον σοσιαλιστικό κόσμο, που κρατούσε σε ανάταση τους λαούς και τους οδηγούσε σε κατακτήσεις, δεν υπάρχει προϋπολογισμός ούτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση, είτε με δεξιά είτε με "αριστερά", που να μη χάνει ο λαός σε Παιδεία, Υγεία και στα δικαιώματά του συνολικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στις περικοπές στις συντάξεις, αλλά και στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με πιο πρόσφατη παρέμβαση τον νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη που ολοκλήρωσε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, διευθέτησε τον χρόνο εργασίας με κατάργηση του 8ωρου και επιβολή 10ωρου, επέβαλε την τηλεργασία για 24 ώρες.

Αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος πεθαίνει μαζικά από την πανδημία κι εσείς μειώνετε τα χρήματα για την Υγεία. Εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι από την εγκατάλειψη έχουν παλιώσει όλες οι υποδομές, κτίρια, δρόμοι και δεν αντέχουν ούτε σε δύο Ρίχτερ, ούτε σε μια νεροποντή και μοιράζετε δεκάδες δισ., που τα μαζέψατε μόνο από τους βιοπαλαιστές, στα κοράκια της Ενέργειας για να μας σώσουν από την κλιματική αλλαγή, ληστεύοντας με το κόστος της Ενέργειας το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του λαού μας».

Οσον αφορά την καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ο Λ. Στολτίδης σημείωσε πως ουσιαστικά προσκαλεί τους επιχειρηματικούς ομίλους με δέλεαρ τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Κατήγγειλε τον ψεύτικο καβγά που στήνουν κατά καιρούς τα αστικά κόμματα μεταξύ τους, για το είδος της ανάπτυξης, την ώρα που τα συνδικαλιστικά στελέχη όλων τους την προηγούμενη βδομάδα «στα κρυφά υπέγραψαν το γκρέμισμα 50 ετών ΣΣΕ στον πιο κερδοφόρο τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα, στον ΟΤΕ, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα το απέρριψαν με συλλογικές αποφάσεις, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της συμπίεσης του μισθού προς τον κατώτατο. Στα Πετρέλαια Καβάλας χρηματοδοτήσατε με 100 εκατ. ευρώ την απόλυση όλων των εργαζομένων με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα, για να πάρουν καινούργιους χωρίς δικαιώματα. Αυτά είναι παραδείγματα μόνο της τελευταίας βδομάδας, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να αφήσετε εργασιακό χώρο με μισθό πάνω απ' τον κατώτατο».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι παρά την καταστολή στην οποία επιδόθηκαν όλες οι κυβερνήσεις, είναι μονόδρομος ο αγώνας του λαού και το τιμόνι των εξελίξεων, τελικά, θα το πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, αυτοί δηλαδή που παράγουν τον πλούτο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ