Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Ο προϋπολογισμός επιφυλάσσει ψίχουλα για τον λαό

Ο προϋπολογισμός του 2022, όπως και οι προηγούμενοι, είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, φέρνοντας ως απόδειξη δύο νούμερα: «Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό προβλέπει ανάπτυξη 4,5% και αύξηση του μέσου πραγματικού μισθού 0,2%, γεγονός από το οποίο εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος, εν μέσω μάλιστα πανδημίας».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν μιλά για «πράσινη» ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία, τη στιγμή που δύο παιδιά Ρομά κάηκαν μέσα στο σπίτι τους, προσπαθώντας να ζεσταθούν με ξυλόσομπα, κι ένα άλλο συνθλίφθηκε από συρόμενη πόρτα δίχως κανείς να ασχοληθεί όσο έπρεπε, όταν έπρεπε και όπως έπρεπε.

«Για ποια κοινωνική πολιτική να μιλήσουμε όταν οι συνταξιούχοι των 350 ευρώ δεν μπορούν να καλύψουν ούτε μία μέρα νοσηλείας στις ΜΕΘ;», αναρωτήθηκε η Λ. Κανέλλη, καταγγέλλοντας τους κυβερνώντες που μετράνε το ημερήσιο κόστος της λειτουργίας των ΜΕΘ και αρνούνται να αυξήσουν τις κλίνες ενώ δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό. «Και λέτε ότι το σύστημα είναι δημόσιο και δωρεάν και μετράμε τις ΜΕΘ "τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο", όταν αποδεικνύεται ότι με 400 ΜΕΘ ανεξαρτήτως πανδημίας το σύστημα φτάνει στο όριό του, σε πλήρη λειτουργία», τόνισε.

Καταλήγοντας, η Λ. Κανέλλη σημείωσε: «Ο προϋπολογισμός βλέπει τον λαό από μακριά και από ψηλά (...) Επιφυλάσσει ψίχουλα για τον λαό και μάλιστα με την υποχρέωση να πανηγυρίζει που τα παίρνει».

«Λοιπόν, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Μπορεί ο κόσμος να περιμένει; Οχι, θα είναι στους δρόμους. Θα είναι και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και παραμεθαύριο στους δρόμους, στις πλατείες να διαμαρτύρεται τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκα, ωρυόμενος γι' αυτά που δικαιούται στην πραγματικότητα. Γιατί εξόρυξη ελπίδων πάνω σε σωρούς από πτώματα δεν μπορείτε να κάνετε! Αυτό λέγεται καπιταλιστική τυμβωρυχία (...) Γι' αυτό και ο λαός θα γυρίσει την πλάτη, θα βγει στον δρόμο και θα το διεκδικήσει μέχρι την τελευταία στιγμή. Και μέσα σ' αυτόν το λαό θα βρείτε πάντα κομμουνιστή. Καπιταλιστή δεν πρόκειται να βρείτε ποτέ, αυτοί συνήθως περιμένουν στο ταμείο», ολοκλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ