Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνώντων απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Αργότερα ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματά τους, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις αρνούνται να επιλύσουν.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Χουβαρδάς, σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δημιουργεί δυνατότητες για τη βελτίωση της ζωής τους, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ετσι θεραπείες και φάρμακα δεν είναι προσβάσιμα για πολλούς χρονίως πάσχοντες, οι περισσότεροι δεν έχουν την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη. Παραμένουν και οξύνονται τα προβλήματα ασφαλούς κίνησης στους δρόμους, προσβασιμότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπονομεύεται διαρκώς η δυνατότητα ένταξης στην παραγωγική διαδικασία.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «θεωρούμε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες του κράτους και των ανθρώπων του λαού μας και ιδιαίτερα των ανθρώπων με αναπηρία, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που χρειάζονται ιδιαίτερη κοινωνική φροντίδα. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, έχουν βελτιωθεί θεραπείες, φάρμακα και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρία να ξεπεράσουν προβλήματα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν μπαίνουν στη ζωή, δεν γίνονται πράξη, γιατί έχουν τεράστιο κόστος και δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν υπάρχει μέριμνα. Εμείς θεωρούμε ότι τα φάρμακα, οι θεραπείες, ακόμα και οι προληπτικές εξετάσεις που χρειάζονται, αλλά και η αποκατάσταση - όπως είναι οι φυσικοθεραπείες ή άλλες θεραπείες - πρέπει να είναι δωρεάν, να ανήκουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και όχι στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν για "θεό" τους μόνο το κέρδος, κοιτάνε να ξεζουμίζουν και τα άτομα με αναπηρία, όπως και όλο τον εργαζόμενο λαό».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε, επίσης, «πως πρέπει να λυθούν τα τεράστια προβλήματα της προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε δημόσιες υπηρεσίες, άλλους χώρους, όπως είναι οι χώροι για αναψυχή, για τον ελεύθερο χρόνο που θέλει να περάσει κάποιος με την οικογένειά του».

«Ξέρετε ότι είμαστε με το αναπηρικό κίνημα, με το κίνημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στους δρόμους και προσπαθούμε να παλέψουμε και να πιέσουμε, ώστε να λυθούν προβλήματα. Αρα, το οποιοδήποτε μέτρο ανακούφισης εμείς το στηρίζουμε, μόνο που δεν λύνει το πρόβλημα, χρειάζεται μία συνολική πολιτική σε όλα τα ζητήματα και στα ζητήματα της επιμόρφωσης, της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, της εργασίας, της βοήθειας για ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και δεν έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν, αλλά αυτό πρέπει να είναι κρατική ευθύνη, κοινωνική μέριμνα, πρέπει να εξασφαλίζεται από το κράτος», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλπικες κυβερνητικές διακηρύξεις για την αναπηρία, στο φόντο περαιτέρω μείωσης των δαπανών(2023-12-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια(2022-03-17 00:00:00.0)
Να δοθούν τώρα οι οφειλές για τις απαραίτητες θεραπείες(2012-06-29 00:00:00.0)
Εμπαιγμός ...ψηφιακού χαρακτήρα για τους ανθρώπους με αναπηρίες(2007-08-08 00:00:00.0)
Απάνθρωπη συμπεριφορά(1996-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ