Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο Συνέδριο πρέπει και θα εκφραστεί η φωνή των εργαζομένων

Ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΕΚΠ απέναντι στην προσπάθεια παρέμβασης των μηχανισμών της εργοδοσίας

Ομόφωνη απόφαση απάντησης στην προσπάθεια παρέμβασης των μηχανισμών της εργοδοσίας ενόψει του 36ου Συνεδρίου πήρε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Οπως αναφέρει:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με ευθύνη στέκεται μπροστά στους χιλιάδες εργαζόμενους του Πειραιά και στα σωματεία - μέλη του ενόψει του 36ου Συνεδρίου, διασφαλίζοντας τις διαδικασίες διεξαγωγής του με βάση το καταστατικό του.

Προκαλούν ερωτηματικά οι ανακοινώσεις συγκεκριμένων ναυτικών σωματείων, αλλά και η στάση τους απέναντι στο επικείμενο Συνέδριο. Τα σωματεία αυτά, ενώ είχαν κάθε δυνατότητα να φέρουν τα απαιτούμενα από το καταστατικό χαρτιά για να πάρουν μέρος, όπως το μητρώο μελών και η κατάσταση ψηφισάντων, δεν το έπραξαν. Αντίστοιχα απόντα από το 2012 - εκτός του σωματείου των θαλαμηπόλων - ήταν και από τα προηγούμενα Συνέδρια του ΕΚΠ. Οι ίδιοι που εγκαλούν σήμερα τη διοίκηση του ΕΚΠ για μια σειρά ζητήματα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν σήμερα την ύπαρξη του Κέντρου μετά από σχεδόν μια 10ετία.

Είναι ψέμα ότι η χρηματοδότηση του ΕΚΠ από τον ΟΑΕΔ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό εξαρτάται από την παρουσία των ναυτικών σωματείων, μιας και αυτή προέρχεται μόνο προσμετρώντας τα σωματεία της στεριάς και όχι της θάλασσας.

Ολα τα σωματεία - μέλη μας που θα πάρουν μέρος στο 36ο Συνέδριο του Κέντρου έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα χαρτιά, έχουν διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες με τον ν. 1264/82 και όχι με τον ν. 330/76, και σε αυτό δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Είναι οξύμωρο, και υποκρύπτει βαθιά αντιδημοκρατική και αντιδραστική αντίληψη, αυτοί που αποκλείουν τη δημοκρατική - πλουραλιστική εκπροσώπηση στα σωματεία τους να διεκδικούν το αντίθετο για το ΕΚΠ.

Επαναλαμβάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είναι και θα παραμείνει Εργατικό Κέντρο των εργαζομένων του Πειραιά και δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός. Οι διοικήσεις των 7 σωματείων είναι αποκλειστικά υπεύθυνες και υπόλογες για τις αποφάσεις που έχουν πάρει τα όργανα του ΕΚΠ. Στο 36ο Συνέδριό του πρέπει και θα εκφραστεί η φωνή των εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα παραμείνει αποκούμπι των εργατικών σωματείων. Στην οργάνωση η δύναμή μας. Στον αγώνα η ελπίδα. Οπλο η αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ