Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προκαλεί τις καθαρίστριες που διεκδικούν τη δουλειά τους

Αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία βρίσκονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, μετά από 15 και 20 χρόνια δουλειάς. Ενα μέρος τους έχει ήδη απολυθεί, ενώ ορισμένοι συνάδελφοί τους παραμένουν στη δουλειά μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει και Προσωρινές Διαταγές των δικαστηρίων. Τις προηγούμενες μέρες η αναμενόμενη έκδοση της δικαστικής απόφασης δεν δικαίωσε τους συμβασιούχους καθαριστές στην ΑΑΔΕ, επικυρώνοντας τις απολύσεις περίπου 50 εργαζομένων.

Χτες το πρωί οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν για μια ακόμα φορά στην είσοδο του υπουργείου, καταγγέλλοντας τις απολύσεις. Σε συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το θέμα έχει λήξει και εξέφρασε μάλιστα την ...απορία του για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Με προκλητικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι οι συμβασιούχοι «εκμεταλλεύτηκαν» το Δημόσιο, ότι κακώς παρέμειναν τόσα χρόνια στις θέσεις τους και ότι τώρα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στους ...επόμενους, που εξάλλου είναι επίσης συμβασιούχοι με ημερομηνία λήξης.

Το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, καλώντας τους να ενώσουν τη φωνή και τον αγώνα τους με τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους τους στην καθαριότητα νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΜ, ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων, με τους οποίους βράζουν στο ίδιο καζάνι, και να διεκδικήσουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ