Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
Σήμερα η συνάντηση Πούτιν - Βούτσιτς

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν υποδέχεται σήμερα στο Σότσι τον Σέρβο ομόλογό του Αλ. Βούτσιτς, που αργά χτες αναμενόταν να φτάσει στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας αμοιβαία επωφελούς και μίλησε για πολύ σημαντικές συνομιλίες με τον συγκεκριμένο «σύμμαχο και φίλο» της χώρας του.

Από τη μεριά του ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του πριν αναχωρήσει για Μόσχα είπε ότι «η Σερβία αναπτύσσεται με τεράστια ταχύτητα και γι' αυτό χρειαζόμαστε ειρήνη και σταθερότητα», προσθέτοντας ότι «γι' αυτό σεβόμαστε όσους σέβονται την κυριαρχία μας», και δήλωσε «ευγνώμων» για τη στάση της Ρωσίας στο θέμα του Κοσόβου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε σειρά επενδύσεων που εξετάζονται και θα συζητηθούν και στις σημερινές συνομιλίες. Επίσης είπε ότι το Βελιγράδι εξετάζει και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε συνεργασία με τον ρωσικό κολοσσό «Rosatom», προσθέτοντας ότι «χρειάζονται πρόσθετες διαβουλεύσεις με τους Ρώσους εταίρους μας για τη μελλοντική μας συνεργασία».

Τέλος, σε χτεσινό του διάγγελμα ο Βούτσιτς εξέφρασε ανησυχία για την υπογεννητικότητα, αναφέροντας πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως έθνος εξαφανιζόμαστε», και ανακοίνωσε διάφορα μέτρα, όπως χορήγηση εφάπαξ ποσού στα ζευγάρια που θα αποφασίσουν να αποκτήσουν παιδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ