Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Στρατιωτική συνεργασία με το Μαρόκο, νέες επιδρομές στη Συρία

Στενότερη συνεργασία σε ασφάλεια, μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικούς εξοπλισμούς και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια συμφώνησαν χτες στη Ραμπάτ οι υπουργοί Αμυνας του Ισραήλ, Μπ. Γκαντς, και του Μαρόκου, Α. Λουντιγί.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες υπογράφουν σχετική συμφωνία, ένα χρόνο μετά την ομαλοποίηση των σχέσεών τους στο πλαίσιο των «συμφωνιών του Αβραάμ».

Ο Γκαντς πριν φθάσει στο Μαρόκο τόνισε πως ξεκινά την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού Αμυνας σε μια χώρα από την οποία έχουν οικογενειακές ρίζες πάνω από 700.000 Ισραηλινοί πολίτες.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που ολοκληρώνεται απόψε, ο Γκαντς προγραμματιζόταν να συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον ΥΠΕΞ, Ν. Μπουρίτα.

4 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Χομς

Στο μεταξύ, θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Χομς της Συρίας έπληξαν χτες τα ξημερώματα ισραηλινά βομβαρδιστικά, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων οι δύο άμαχοι.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε τους περισσότερους πυραύλους, ενώ το αντικυβερνητικό «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, μετέδωσε ότι οι πύραυλοι έπληξαν θέσεις Σύρων μαχητών που συνεργάζονται με τη λιβανέζικη «Χεζμπολάχ», δυτικά της πόλης Χομς.

  • Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της Σταρ Ελλάς Ραφαέλας Πλαστήρα να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, που πραγματοποιείται στο Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό. Ηδη από τις αρχές Οκτώβρη, η εκπρόσωπος της χώρας μας στον διαγωνισμό, με ανακοίνωσή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωνε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω». Από τότε μέχρι σήμερα, η Ρ. Πλαστήρα έχει προχωρήσει σε σειρά δηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων, καθώς και για το κύμα συμπαράστασης που έχει δεχθεί για την απόφασή της να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, και χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού (2025-04-04 00:00:00.0)
Νέα ισραηλινά πλήγματα και συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα (2024-05-21 00:00:00.0)
Τουλάχιστον 8 νεκροί από νέα ισραηλινή επιδρομή (2023-07-04 00:00:00.0)
Αιματηρή ισραηλινή επιδρομή στη Χομς (2022-11-15 00:00:00.0)
Νέες επιθέσεις Ισραηλινών μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί (2020-01-16 00:00:00.0)
Μακελειό από πλήγμα σε αποθήκες όπλων στη Χομς (2013-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ