Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εξέλιξη η γιγαντιαία διεκπεραίωση στον Εβρο

Εκδήλωση στις 27/11 στην Αλεξανδρούπολη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις βάσεις

Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη, καθώς - με βάση και τα όσα προβλέπει η κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ - άρχισε να μπαίνει στην περιοχή η μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη που έχει διεκπεραιωθεί μέσω της πόλης και του Εβρου συνολικά, με πάνω από 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα.

Η μετακίνηση αφορά εναλλαγή δυνάμεων, καθώς μέσα και προσωπικό που είχαν αναπτυχθεί στην Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της «Atlantic Resolve 2021» (επιχείρηση που από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία φέρνει κάθε χρόνο πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη) θα αναδιπλωθούν στην Ελλάδα για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, ενώ σε ό,τι οι Αμερικανοί ονομάζουν «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων» θα αναπτυχθούν φρέσκες δυνάμεις τους (π.χ. ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade) στο πλαίσιο της «Atlantic Resolve 2022», η οποία ξεκινά σε ένα ακόμα πιο οξυμένο περιβάλλον, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και από τις ταυτόχρονες μετακινήσεις μεγάλων ρωσικών μονάδων, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους λαούς.

Ετσι, οι πρώτες αφίξεις ελικοπτέρων από την Ανατ. Ευρώπη ξεκίνησαν ήδη από προχτές στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου θα αποσυναρμολογηθούν για να φορτωθούν σε πλοίο που υπολογίζεται να ρίξει άγκυρα στον ακριτικό λιμένα μεταξύ 28/11 και 1/12. Το πλοίο θα ξεφορτώσει νέα ελικόπτερα που θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία στην ανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας (και στην Ελλάδα) και άρματα που μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου θα φύγουν για Βουλγαρία και Ρουμανία.

Προς επίβλεψη αυτών των διεργασιών και συγκεκριμένα της αναδίπλωσης πτητικών μέσων και στρατιωτικού υλικού της 1st Combat Aviation Brigade των Αμερικανών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ διά μέσου του ακριτικού λιμένα, χτες κατέφτασε και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο ίδιος ο υποδιοικητής του D Corps του Στρατού των ΗΠΑ, αρχιστράτηγος Matthew Van Wagenen.

Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα!

Μπροστά και στη νέα «απόβαση» των μακελάρηδων στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάλεσμα σε κάθε εργατικό, νεολαιίστικο, μαζικό φορέα της περιοχής απευθύνουν οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, για να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση της Επιτροπής, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη και αλλού.

«Η δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον λαό της πόλης», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι φορείς και τα σωματεία, και καλούν τους φορείς και τα λαϊκά στρώματα που ανησυχούν, αντιλαμβάνονται πως πίσω από τα παραμύθια με τα οποία «ντύνεται» η αμερικανοΝΑΤΟική παρουσία κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα, να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από τη χώρα. Να παλέψουν για: Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών και το κλείσιμο της βάσης της Αλεξανδρούπολης και όλων των βάσεων του θανάτου στη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε η μεγαλύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ(2021-11-18 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικοί φονιάδες στην Αλεξανδρούπολη για «πρόβες πολέμου» με Ρωσία - Κίνα(2021-02-27 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η απόβαση ΝΑΤΟικών φονιάδων για τη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου» στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία(2021-02-25 00:00:00.0)
Φτάνουν ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες στην Αλεξανδρούπολη(2021-02-23 00:00:00.0)
Τι γυρεύουν τα γεράκια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στον Βόλο;(2021-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ