Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κυκλοφορεί το 22ο τεύχος του περιοδικού «το κόκκινο Αερόστατο»

Με δώρο αφίσα για τον εργαζόμενο άνθρωπο

Με όμορφα αφιερώματα, έμπνευση και πολύ καλή διάθεση κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «το κόκκινο Αερόστατο», από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, με το 22ο τεύχος του καλεί τους αναγνώστες του από όλη τη χώρα να γίνουν μια παρέα, παρουσιάζοντας σε τρεις σελίδες του τον πλούτο των δράσεων που ανέπτυξαν οι φίλοι του από όλη την Ελλάδα στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Καθώς το τεύχος κυκλοφορεί Νοέμβρη μήνα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις σελίδες του η εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου οι αναγνώστες θα διαβάσουν το πώς φτάσαμε σε αυτή και τι προηγήθηκε.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε αυτό το τεύχος το αφιέρωμα του περιοδικού «Εργαζόμενος άνθρωπος: Σ' αυτόν ανήκει ο κόσμος», ενώ το δώρο αυτού του τεύχους είναι μια αφίσα με τον τίτλο του αφιερώματος και το μήνυμα: Οι ζωές των εργατών μετράνε!

Με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ειρήνη τυλιγμένη», οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» θα διαβάζουν ακόμα για το ΝΑΤΟ και τον ρόλο του ανά τον κόσμο.

Ακόμα, σε αυτό τεύχος θα βρούμε σελίδες γνωριμίας με τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ και τις δραστηριότητές τους για παιδιά. Επίσης, σελίδες γνωριμίας με τη Χημεία, προτάσεις για πειράματα με υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι, αλλά και για παραπέρα μελέτη. Στην ενότητα «Ζώα - Φύση - Περιβάλλον», αλλά και στο κόμικ, θα διαβάσουμε για τα δάση, την αναγέννηση των καμένων και τα μέτρα προστασίας τους. Και καθώς αυτό το τεύχος θα μας συντροφεύσει μέχρι τις γιορτές, ένα έξυπνο δισέλιδο μας μιλάει για την 25η Δεκεμβρίου, τη μέρα που γεννιούνται οι θεοί σε διάφορες θρησκείες και μυθολογίες, ενώ και το διήγημα αυτού του τεύχους είναι μια διασκευή από το βιβλίο «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ - Βασίλη».

Βέβαια, δεν λείπουν, όπως σε κάθε τεύχος, το αγαπημένο «Ημερολόγιο ενός απορημένου», η στήλη για τον αθλητισμό που μιλάει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι προτάσεις για χειροτεχνίες, τα παιχνίδια και οι σπαζοκεφαλιές. Καλή ανάγνωση!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ