Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει εργολάβοι, εφοπλιστές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με την κυβέρνηση να τους δίνει «αέρα στα πανιά» τους και με τη ραγδαία υποβάθμιση των Επιτροπών Ελέγχου, βγήκαν ξανά χτες στην επιφάνεια με τον τραυματισμό 38χρονου εργαζόμενου που την τελευταία στιγμή γλίτωσε τα χειρότερα.

Λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του λιμενεργάτη, μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, στις εγκαταστάσεις της COSCO, χτες τραυματίστηκε εργαζόμενος από το Πακιστάν, μέλος του συνεργείου «Βαλσαμάκη», ο οποίος εκτελούσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ηλεκτρολογικές εργασίες στο δεξαμενόπλοιο «ΕΛΚΑ ΑΘΗΝΑ», το οποίο επισκευάζεται σε προβλήτα της Ζώνης.

Οπως καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εργαζόμενοι, από την πλήρη έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας ο εργαζόμενος έπεσε από δύο μέτρα ύψος και βρέθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου. Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι πριν από δύο χρόνια συνάδελφός τους που είχε πέσει από παρόμοιο ύψος σκοτώθηκε. Ο 38χρονος, που φέρει κατάγματα στα άκρα του, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ