Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Πύργο

Κύμα συμμετοχών για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με στόχο να είναι απόλυτα επιτυχημένη από συμμετοχή αλλά και έκφραση αλληλεγγύης, η Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων της Ηλείας προετοίμασε με κάθε λεπτομέρεια τη μεγάλη συναυλία στις 30 Οκτώβρη, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου στις 9 μ.μ.

Δραστηριότητα που είναι ενταγμένη στις έως και σήμερα πρωτοβουλίες της Συντονιστικής, η οποία από την πρώτη στιγμή συγκρότησής της, τον Αύγουστο στην Αρχαία Ολυμπία, δεν σταματά να διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκατοντάδων πληγέντων, να πραγματοποιεί κινητοποιήσεις αλλά και να ενημερώνει συνεχώς για τις δράσεις της, με παρουσία στα χωριά, συσκέψεις και συγκεντρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη σύσκεψη πανελλαδικού συντονισμού των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην Αθήνα και θα δώσει δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 Νοέμβρη.

Οπως επισημαίνεται από την Επιτροπή, εδώ και τρεις μήνες η κατάσταση στην περιοχή τους συνεχώς δυσκολεύει. Την ίδια ώρα, η αγωνία για τα προβλήματα που μπορεί να φέρει ο χειμώνας ακόμη και με μια βροχόπτωση μεγαλώνει. Ηδη, καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα (ειδικά σε περιοχές των δήμων Ηλιδας και Πηνειού). Οπως καταγγέλλεται, τα αντιπλημμυρικά είναι ανύπαρκτα και όπου γίνονται παρεμβάσεις, καθυστερούν. Ολα αυτά εν μέσω πανδημίας, με την κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού να είναι τραγική, με ελλείψεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού.

«Δεν μας λυγίζουν η κρατική αναλγησία και κοροϊδία»

«Δεν θα μας λυγίσουν η κρατική αναλγησία και κοροϊδία», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και μέλος της Συντονιστικής, Θανάσης Βομπίρης, επισημαίνοντας: «Αποδεικνύουμε καθημερινά, με τη στάση μας, τη θέλησή μας να μη σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος. Εμείς θα μείνουμε στον τόπο μας!».

Στο πλευρό της Συντονιστικής βρίσκονται σωματεία εργαζομένων, άλλοι φορείς που εξέφρασαν αλληλεγγύη. Αρκετοί έδωσαν το «παρών» και στις τελευταίες κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών, πολλοί από τους οποίους είδαν τις περιουσίες των οικογενειών τους να καταστρέφονται από τις φλόγες.

Στην Αθήνα και η δημοτική αρχή Πάτρας

Τη στήριξή της εκφράζει η δημοτική αρχή Πάτρας, αντιπροσωπεία της οποίας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, θα βρεθεί στο Σύνταγμα, ενώ το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος καλεί τους πυρόπληκτους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. «Να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για τις καταστροφές, να αναλάβει αυτήν ακριβώς την ευθύνη. Γιατί παρά τις συνεχόμενες, κάθε χρόνο, καταστροφές, από φωτιές και πλημμύρες, δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αφού οι πολιτικές που εφαρμόζονται, μέχρι σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις, θεωρούν κόστος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά και δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε.

Στην πρόσκληση για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν ανταποκριθεί από την Αχαΐα η Συντονιστική Επιτροπή προστασίας των δασών και της λαϊκής περιουσίας, η Επιτροπή Πυρόπληκτων Σουλίου Πάτρας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγιαλείας «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Ερυμάνθου και Ωλενίας.

Η συμμετοχή μεγαλώνει και από τη γειτονική Αιτωλοακαρνανία. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων δηλώνει «παρών» και δρομολογεί λεωφορεία από διάφορες περιοχές, οργανώνοντας επιπλέον, από κοινού με Αγροτικούς Συλλόγους, την πάλη των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ