Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συνέχεια του αγώνα με συναυλία - διαδήλωση στη Στροφυλιά

Το Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 7 μ.μ.

Με όρους και χαρακτηριστικά μαζικού ξεσηκωμού προχωρά η οργάνωση της μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας για το Σάββατο 2 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί τον επόμενο σταθμό του αγώνα του πυρόπληκτου λαού της περιοχής, ο οποίος έχει ήδη γίνει «αγκάθι» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία νέα μεγάλη κινητοποίηση των ρετσινάδων, των αγροτών και κτηνοτρόφων, των βιοπαλαιστών επαγγελματιών, των νέων, των συνταξιούχων, των γυναικών της βόρειας Εύβοιας, που έρχεται ως συνέχεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στον κόμβο της Στροφυλιάς, της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, αλλά και των αγωνιστικών συνελεύσεων των Επιτροπών Αγώνα στα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι καλλιτέχνες που δηλώνουν συμμετοχή. Ηδη την παρουσία τους έχουν κάνει γνωστή οι Ρ. Αντωνοπούλου, Σπ. Γραμμένος, Π. Θαλασσινός, Π. Καράκογλου, Β. Κορακάκης, Π. Κυραμαργιός, Μ. Πάχου, Ν. Φάκαρος.

Σαμποτάρει την προβολή της συναυλίας η δημοτική αρχή Ιστιαίας - Αιδηψού

Από τη στιγμή που κυβέρνηση, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση δεν κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν την ενότητα του πυροπληκτου λαού, επιχειρούν τώρα να αποσιωπήσουν και να βάλουν εμπόδια στον αγώνα του. Την προσπάθεια αυτή υπηρετεί και η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Ιστιαίας - Αιδηψού, με τον δήμαρχο να διατάζει το κατέβασμα των αφισών για την προβολή της μεγάλης συναυλίας του Σαββάτου.

Την ενέργειά του αυτή καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων.

«Είναι συνένοχος για το ολοκαύτωμα που δεν άφησε δεντράκι όρθιο στην περιοχή. Είναι συνένοχος, γιατί μέχρι σήμερα στήριξε και στηρίζει τις πολιτικές που θεωρούν την προστασία του λαού κόστος και τα συμφέροντα των ομίλων όφελος. Αυτή του η αφοσίωση, τώρα που ο λαός της περιοχής μας οργανώνεται μέσα από το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών, τον Αγροτικό Σύλλογο, τις Επιτροπές Αγώνα δεκάδων χωριών και συντονίζει τη δράση του μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Β. Εύβοιας, εκφράζεται με σαμποτάρισμα του αγώνα μας να μείνουμε στον τόπο μας, κατεβάζοντας τις αφίσες της Συναυλίας - Συλλαλητηρίου», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση - καταγγελία.

Και προσθέτει: «Δεν θα τους περάσει! Εχουμε μπει στο μάτι σε κυβέρνηση - Περιφέρεια - δήμο και μας πολεμούν κρυφά και φανερά. Δε μας λυγάνε! Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο! Η Συναυλία - Συλλαλητήριο θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και θα τους ζορίσει ακόμα περισσότερο!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας για να μείνουν στον τόπο τους συνεχίζεται!(2022-08-06 00:00:00.0)
Πολιτιστική ανάπαυλα στον αγώνα(2021-12-17 00:00:00.0)
«Στάχτη στα μάτια» του λαού το κυβερνητικό σχέδιο για το κεφάλαιο(2021-12-15 00:00:00.0)
Ο κόμβος της Στροφυλιάς να γίνει… κόμπος για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων(2021-09-01 00:00:00.0)
Δυναμώνουν τη διεκδίκηση, αποφασίζουν τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς(2021-08-28 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα στον αγώνα τους(2021-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ