Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η κυβέρνηση μετά τον «εκσυγχρονισμό» της 10ωρης δουλειάς «εκσυγχρονίζει» και τον ΕΦΚΑ

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, με τις οποίες προανήγγειλε νέο νόμο για τον ΕΦΚΑ, με τον οποίο, όπως είπε, θα «βάλει τάξη» στον Οργανισμό, δίνει το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας και τις αναφορές του στον κατώτερο μισθό. Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ: «Με προσφιλή τακτική τις συνεντεύξεις, ο σφαγέας των εργατικών δικαιωμάτων Χατζηδάκης επιχειρεί μετά τον "εκσυγχρονισμό" του ημερήσιου χρόνου δουλειάς να "εκσυγχρονίσει"» και τον ΕΦΚΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παλιά και χιλιοπαιγμένη και η μέθοδος που χρησιμοποιεί, αφού για να κρύψει τις διαχρονικές και τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τις καθυστερήσεις στην απονομή των πετσοκομμένων συνάξεων και παροχών, ρίχνει το φταίξιμο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του Οργανισμού με όρους «αγοράς».

Μόνο που η εισαγωγή «νέων μεθόδων μάνατζμεντ» όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδώσει αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, αλλά θα αποτελέσουν ένα ακόμη εργαλείο συρρίκνωσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα νέες εισφοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό εγγυώνται άλλωστε - τονίζει το ΠΑΜΕ - τα 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, απόκτησης «δεξιοτήτων» και ψηφιοποίηση των υποδομών του ΕΦΚΑ, «την ώρα που οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης φτωχοποιούν εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα».

Ειδικότερα για το ζήτημα του κατώτερου μισθού το ΠΑΜΕ σημειώνει πως η συμβολική «αύξηση» 2% (0,52 ευρώ τη μέρα) που ανακοίνωσε το καλοκαίρι η κυβέρνηση, γίνεται «πάντα στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ), που στερεί από τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους το δικαίωμα να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής και εργασίας, που με το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα θα εργάζονται απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα.

Επειδή οι ανάγκες όπως και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ήδη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα συντονίζουν τη δράση τους και εντείνουν τον αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, θέτοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεων στους μισθούς, τη διεύρυνση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αυτή την απάντηση έδωσαν και δίνουν στη ΝΔ και τον υπουργό της εργοδοσίας πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με το σύνθημα "Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά". Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 4 Νοέμβρη κλιμακώνοντας την πάλη με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org