Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΠΑΤΕΛΗ
Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης από εργατικά σωματεία

Στο κέντρο ο ναζιστής Πατέλης, μαζί με άλλους φασίστες
Στο κέντρο ο ναζιστής Πατέλης, μαζί με άλλους φασίστες
Σωματεία και φορείς συνεχίζουν με ανακοινώσεις τους να καταδικάζουν την προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με πρόεδρο την Ουρ. Κουζέλη και εισαγγελέα τον Ι. Κούτρα, να αποφυλακίσει τον χρυσαυγίτη Γιώργο Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για αυτόν που είχε σλόγκαν «ό,τι κινείται σφάζεται», που οργάνωνε τα τάγματα εφόδου, που είχε άμεση συμμετοχή στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και που ενώ είχε καταδικαστεί με 10 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, σε έναν μόλις χρόνο απελευθερώνεται, ως «υποδειγματικός κρατούμενος», και δηλώνεται στην απόφαση ότι ...«δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει πολλούς φορείς του λαϊκού κινήματος, που με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση και απαιτούν να παρθεί πίσω, καλώντας σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους.

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Η πάλη με τον φασισμό συνεχίζεται

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει: «Εναν χρόνο μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση έξω από το Εφετείο τη μέρα της καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, και ενώ οι φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες προσπαθούν να ξαναβγούν από τα λαγούμια τους, η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη εκτίμησε ότι ο αμετανόητος φασίστας Πατέλης "δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων".

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται!

Οι σχέσεις των φασιστικών ομάδων με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι γνωστές. Κάνουν τις πλάτες με κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα.

Επανέρχεται η ανιστόρητη, προκλητική θεωρία των "δύο άκρων".

Η απόφαση αυτή, λίγες μέρες μετά την επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την εξίσωση θυτών και θυμάτων από κυρίαρχους κύκλους, ταυτόχρονα με την επαναφορά της ανιστόρητης θεωρίας των "δύο άκρων", επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από αυτούς που υπηρετούν την καπιταλιστική του μήτρα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί τη δίωξη των απεργών, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και τους επιτίθεται με αύρες, βία και χημικά, την ίδια ώρα τα ΜΑΤ ατενίζουν τον ορίζοντα μπροστά σε χουλιγκανοφασίστες που πετάνε μολότοφ και σιγά σιγά η εγκληματική συμμορία των ναζιστών δολοφόνων βγαίνει στους δρόμους για να προστεθεί στα όπλα του συστήματος».

Και προσθέτει το ΕΚ Πειραιά: «Οι προσπάθειες διαφόρων τέτοιων ομάδων να επανεμφανιστούν θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από όλο τον λαό! Ο λαός του Πειραιά, σωματεία και σύλλογοι έδωσαν την απάντηση και όταν ακύρωσαν τον σχεδιασμό φασιστικών ομάδων να χυθεί ρατσιστικό δηλητήριο κατά την άφιξη της κούκλας Αμάλ, και για άλλη μια χρονιά στη μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα να ξεριζώσουν κάθε φασιστική βρωμιά, όπου και όπως κι αν εμφανιστεί. Με άμεση μαζική, ταξική και μαχητική απάντηση, με δυνάμωμα των αγώνων, να τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους».

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών σε δική του ανακοίνωση καταδίκης επισημαίνει πως «η αποφυλάκιση του ναζιστή Πατέλη έπεται της πολιτικής κάλυψης της κυβέρνησης της ΝΔ στις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γίνεται παράλληλα με το τερατούργημα Χατζηδάκη, που νομοθετεί τη δίωξη απεργών και ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις, όπως των εκπαιδευτικών». Καλεί τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την απαράδεκτη προκλητική απόφαση, να είναι σε ετοιμότητα μέσα στους χώρους δουλειάς για να απομονώσουν παντού τα φασιστικά μορφώματα.

Τέλος, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει: «Την περίοδο που οι εργαζόμενοι οργανώνουν τον αγώνα τους ώστε ο νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά και διεκδικούν μέτρα προστασίας από την πανδημία, η Δικαιοσύνη αποφυλακίζει ένα μαντρόσκυλο του συστήματος, για να αναλάβει τον γνωστό του ρόλο: Να χτυπήσει όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στη βαρβαρότητα». Και καλεί όλους τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση, να απομονώσουν κάθε φασιστική φωνή, δυναμώνοντας την πάλη απέναντι στο σύστημα που γεννά τον φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ