Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε στη Νιγηρία

Την ενίσχυση της συνεργασίας Τουρκίας - Νιγηρίας στην άμυνα, στην ασφάλεια και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ένοπλων συμμοριών και πειρατών, όπως και την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και άλλων διμερών σχέσεων συζήτησε χτες, μεταξύ άλλων, στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε τρεις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής (Αγκόλα, Τόγκο, Νιγηρία).

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νιγηριανό ομόλογό του, Μ. Μπουχάρι, πως οι χώρες τους είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που δίνουν στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Αναφέρθηκε στην καταπολέμηση των Γκιουλενιστών στη Νιγηρία, λέγοντας πως έχει σημειωθεί πρόοδος. Ζήτησε επίσης τα σχολεία που είχαν ιδρυθεί στη Νιγηρία από το δίκτυο του πρώην εταίρου του, Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει εδώ και χρόνια «αυτοεξόριστος» στις ΗΠΑ, να μεταφερθούν στη δικαιοδοσία του τουρκικού εκπαιδευτικού οργανισμού «Maarif».

Η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην υποσαχάρια Αφρική, με την αξία των περσινών εμπορικών συναλλαγών να εκτιμάται σε περίπου 755 εκατ. δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ