Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σύλληψη πρώην στρατιωτικών για απόπειρα σύστασης ομάδας μισθοφόρων

Τη σύλληψη δύο πρώην στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι επιδίωκαν να συστήσουν ομάδα μισθοφόρων, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της Γερμανίας, σε μια υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Οι δύο συλληφθέντες προετοίμαζαν τη σύσταση «μιας παραστρατιωτικής ομάδας 100 με 150 ατόμων», από πρώην αστυνομικούς και στρατιωτικούς, οι οποίοι θα πήγαιναν στην Υεμένη για να πολεμήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης. Μάλιστα, ένας από αυτούς είχε αναλάβει τη στρατολόγηση των μισθοφόρων και, σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρότεινε μηνιαίο μισθό περίπου 40.000 ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι «επιθυμούσαν να "φέρουν την ειρήνη" στην περιοχή αυτή όπου μαίνεται εμφύλιος και να αναγκάσουν τους αντάρτες Χούτι (σ.σ. στηρίζονται από το Ιράν) και την κυβέρνηση της Υεμένης να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες».

Ενας από τους συλληφθέντες, ο Αχίμ Α, «προσπάθησε επανειλημμένα και για μεγάλο διάστημα να συνομιλήσει με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας», ζητώντας χρηματοδότηση, αναφέρει η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι οι δύο συλληφθέντες ήθελαν να προτείνουν στη Σαουδική Αραβία να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της «ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας τους» και σε άλλες συγκρούσεις. Ωστόσο «οι σαουδαραβικές κυβερνητικές υπηρεσίες δεν αντέδρασαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ