Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ιστορικός περίπατος

Οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν ιστορικό περίπατο την Κυριακή 24 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, με αφετηρία το Στρατόπεδο 301.

Οι δυτικές συνοικίες, όπως και κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας, είχαν τη δική τους συμβολή στην πάλη για την απελευθέρωση από τις κατοχικές δυνάμεις. Με κείμενό τους μπροστά στον ιστορικό περίπατο, οι Οργανώσεις παραθέτουν τα πιο γνωστά γεγονότα της περιόδου που έλαβαν χώρα στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Ιλίου (Νέα Λιόσια).

Αναφέρονται στη Στρατιωτική Αποθήκη Αγίων Αναργύρων (σήμερα 301 Εργοστάσιο Βάσης), όπου τον Οκτώβρη του 1944 οι δυνάμεις του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ απέτρεψαν την ανατίναξή της από τους Γερμανούς. Ακόμα στον οδό Μπίμπιζα, που πήρε το όνομά της από τον 17χρονο ηρωικό ΕΠΟΝίτη που κάλυψε τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη μάχη με τις δυνάμεις κατοχής στα Νέα Λιόσια τον Σεπτέμβρη του 1944. Μιλούν ακόμα για τη Ραδιοφωνία, όπου επίσης ο ΕΛΑΣ απέτρεψε την ανατίναξη των κεραιών της και για την περιοχή Ρίμινι στο Ιλιον, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ταξιαρχία του αστικού στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ